Forum samochodowe » Volkswagen forum » Problem z centralnym zamkiem Sharan '99 1.9 TDI
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Problem z centralnym zamkiem Sharan '99 1.9 TDI

Autor Wiadomość
witek1985

Post2007-12-18, 11:21      Problem z centralnym zamkiem Sharan '99 1.9 TDI Odpowiedz z cytatem
Witam! Mam problem z pilotem od centralnego zamka. Wymieniałem baterie w pilocie bo od momentu kupna samochodu nie działały (były rozładowane). Wymieniłem baterie i po wymianie dioda pilota świeci (tzn. nowa bateria jest ok), natomiast centralny w samochodzie wogóle nie reaguje. Diwiedziałem się ze wymiane baterii trzeba przeprowadzić w ciągu 20 sekund aby pilot sie nie rozkodował od centralki w samochodzie. Niestety przyznam się szczerze ze dowiedziałem sie o tym po fakcie czego rezultatem jest teraz nie działający central. Wiem ze mozna przeprowadzić jakąś schematyczną czynność synchronizującą pilot z centralnym tylko nigdzie nie moge uzyskać informacji jak to zrobić. Moze Wy Drodzy Użytkownicy wiecie cos wiecej na ten temat! Prosze o podpowiedz jak ten schemat wygląda (wiem tylko ze polega to na wykonywaniu w odpowiednej kolejności jakichs manewrów kluczem w stacyjce czy tez w zamku kierowcy oraz przyciskami na pilocie).

Reklamy
asiamw

Post2008-04-28, 17:00      Problem z centralnym zamkiem Sharan '99 1.9 TDI Odpowiedz z cytatem
mam taki sam problem z volkswagenem b5 proszę jak będziesz wiedzieć jak to coś naprawić to napisz na joanna_2007@interia.pl. mi elektryk doradził wymianę całego centralnego zamka chyba go pogrzało Very Happy

Forum samochodowe » Volkswagen forum » Problem z centralnym zamkiem Sharan '99 1.9 TDI
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: