Forum samochodowe » Renault forum » problem z kartą scenic 2004 1.9 dci
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

problem z kartą scenic 2004 1.9 dci

Autor Wiadomość
wladzik1

Post2009-04-17, 20:50      problem z kartą scenic 2004 1.9 dci Odpowiedz z cytatem
zaczęło się że od problemu z otwieraniem drzwi łapało za którymś z kolei razem a teraz nieraz nie chce na dodatek odpalać komunikat karta nie widoczna czy nie czytelna mieliście podobny przypadek wystarczy wymienić kartę czy cały komp.

Reklamy
szybka pomoc :) audi
A6 c6

Miasto: Lublin.Plymouth

Post2009-04-18, 08:51      problem z kartą scenic 2004 1.9 dci Odpowiedz z cytatem
A wtej karcie nie ma baterii??
Moze baterie Ci siadaja

wladzik1

Post2009-04-18, 09:25      problem z kartą scenic 2004 1.9 dci Odpowiedz z cytatem
Fajnie że chociaż próbujesz pomóc dzięki za to, większość tylko czyta i nic nie odpowiada, szczerze mówiąc baterię wymieniam dość często bo świeci mi się komunikat słaba bateria mam wrażenie że coś je rozładowuje kiedyś mi ta karta upadła może od tego wiem że bateria powinna starczyć na 2,3 latka przynajmniej u mojego kolegi tak było teraz znalazłem nowe karty na allegro za 160 zł czyste nowe ciekawe czy wgrywa oprogramowanie bo w serwisie za kartę trzeba dać ok 500 zł i 250 za programowanie Pozdrawiam i miłego dnia życzę szerokiej drogi Ty masz dobrze bo Audi rzadko się psują dobry wybór

WREDLIN

Post2009-04-26, 13:11      problem z kartą scenic 2004 1.9 dci Odpowiedz z cytatem
Pojeździj z kartą włożoną do portu. Tam w środku jest jeszcze jedna bateria ( nie wymianna ) którą się ładuje poprzez włożenie karty do kieszeni w konsoli

Ps. A Audi to jest jeszcze większa kupa. Właśnie sprzedałem

A6 c6

Post2009-04-26, 13:26      problem z kartą scenic 2004 1.9 dci Odpowiedz z cytatem
Wredlin duzo zalezy od tego jak sie eksploatuje samochód jesli go nie oszczedzasz to jest własnie tak jak napisałes w swoim scriptum czyli:
JAK KIEROWCA DUPA!!! TO I SAMOCHOD BEDZIE KUPA!!!

wladzik1

Post2009-04-26, 17:34      problem z kartą scenic 2004 1.9 dci Odpowiedz z cytatem
WREDLIN jeżdżę cały czas z kartą w porcie jadę do serwisu w poniedziałek to zobaczymy. Trochę zajechany ten mój scenic przez poprzedniego właściciela a wady sprytnie ukrył... szybka pomoc każde autko jest dobre jak nie zajechane są handlarze co skubańcy maskują wady a z czasem wychodzą i człowiek może narzekać nawet na dobrą markę ja jak na razie mogę narzekać, no chyba tylko na pękające plastiki w podnośnikach szyb i na delikatność tej karty gorzej jak z jajkiem mam nadzieję że to ta karta a nie jeszcze coś innego

A6 c6

Post2009-04-26, 18:13      problem z kartą scenic 2004 1.9 dci Odpowiedz z cytatem
Władzik moj wczesniejszy post to był do wredlina nie do ciebie.Jestem mechanikiem z zawodu pracuje jako mechanik juz od szkoly podst. wiec mam juz troche praktyki i jak dla mnie kazde auto ma swoje plusy i minusy.Im wiecej elektryki w aucie tym wiecej problemów tyle samo w audi jak i w renault.Ale duzo daje tez sposób eksploatacji np.:
-wymieniaj oleje na czas nawet jesli dolewasz olej co np.tydzien,to i tak co 10-15tys wymien olej i filtr
-masz auto z turbo lubisz szybką jazde sciganie sie spoko ale nie gas auta zaraz po szarzy daj mu minute na zmiane temperatury turbiny(ostygniecie)zebys potem nie mowił ze w audi siadła mi juz druga turbina itd.
Z mies temu dałem nawet nowy temat w nissanie ze stukami w silniku "co to moze byc"tak szczerze nie było odpowiedzi,na innych forach mówili łancuch rozrzadu,popychacze itd ale tak szczerze to była wina tego ze ktos nie wymieniał oleju nawet nie wiem od kiedy i smok był tak juz zabity syfem ze hydronapinacz nie miał juz cisnienia na napiecie łancuch i zaczynał łancuch walic o obudowe.
Ja tez podłaczałem check pod np.ładowanie bo goscio z komisu chciał tanio naprawic auto dla nas to była strata bo wiecej bysmy zarobili na wymianie np.przepływki ,pompy abs,lamda czy nawet czujnika hala(jesli sa dwa)
Takich przykładów mozna by było wymieniac duzo.
A jak ktos pisze ze audi jest jeszcze wieksza kupą bo zajezdził silnik albo jezdził z dziw...ami po lesie lub po dziurach i mu zawieszenie teraz tłucze........ to lepiej niech sie na rower przezuci albo niech nie pisze takich durnowatych postów bo co by nie mówic to renaultowi jeszcze daleko do audi i nie wiem kiedy go zdogoni bo audi tez sie w dalszym ciagu rozwija.Sie troche wkur.. jak cos to wykasujcie ten post ale mówiłem prawde jak cos

Forum samochodowe » Renault forum » problem z kartą scenic 2004 1.9 dci
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: