Witam,
mam problem z mocą w moim dopiero co kupionym E300TD odkąd powrócił od mechanika

(co nie koniecznie musi być jego winą)
- a zagościł u niego przez wycieki w pompie wtryskowej (mam nadzieję, że nie skłamałem...)
Samochód ma straszne problemy z rozpędzeniem się czego nie doświadczałem wracając nim 650 km z miejsca zakupu do domu. Rozpędza się z wielkim trudem do 120 km/h. Z wciśniętym kickdownem jest czasem nawet gorzej - rozpędza się do 110 i nie chce ani szybciej ani nie wrzucić następnego biegu. Jak odpuszczę nieco gaz skrzynia przerzuca na następny bieg ale auto już raczej jedzie niż przyspiesza.
Od 40 do 80 przyspiesza nieco żwawiej lecz gdy chcę przyspieszyć z 80 i wciskam kickdown to silnik wkręca się na 4000 obr/min ale jest to znów raczej jazda na wysokich obrotach niż przyspieszanie.
Przed wizytą u mechanika samochód bez problemu rozpędzał się do 190 km/h i czuć było różnicę w mocy i przyspieszeniu na korzyść mercedesa w porównaniu do 150-cio konnej benzyny z turbo, którą jeździłem do tej pory, a właściwie niestety jeszcze jeżdżę...
Dodam jeszcze, że wcześniej przy wyższych obrotach dało się słyszeć delikatny "gwizd" turbiny (chyba...) a w tej chwili jest kompletna cisza ...ale to może tylko moje "zdawanie się".
bardzo proszę o pomoc.