Forum samochodowe » Renault forum » problem z odpaleniem renault 19 1.9d na zimnym silniku
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

problem z odpaleniem renault 19 1.9d na zimnym silniku

Autor Wiadomość
jurc89

Post2010-01-10, 11:22      problem z odpaleniem renault 19 1.9d na zimnym silniku Odpowiedz z cytatem
witam serdecznie. Jestem właścicielem renault 19 1.9d z 1994 roku.Mam taki problem gdy samochód stoi cała noc i rano ide go zapalić to silnik w pierwszym momencie zapala elegancko ale po 5 sekundach zaczyna całego go szarpać tak jakby chciał chodzić a nie mógł.Nieraz aż przez to zgaśnie ale gdy się rozgrzeje już troszkę to chodzi normalnie elegancko. Chcę w najbliższym czasie się za to zabrać tylko nie wiem od czego zacząć,wiem tyle wszystkie świece żarowe są w porządku bo sprawdzałem sam każdą po kolei,ssanie też sprawne. Przychodzi mi na myśl że może jakiś wtrysk mu leje jak jest zimny i może dlatego tak robi albo przez dłuższy czas jak stoi zapowietrzy się pompa i może ona jest do luftu. Może ktoś miał podobny problem kiedyś i mi pomoże, dodam jeszcze że głowica po kompletnym remoncie.Pozdrawiam wszystkich i proszę o pomoc. Dzisiaj rano poszedłem do samochodu i podpąpowałem mu paliwo pompką przy filtrze paliwa i tak samo robi dalej

Reklamy
Tucuk Peugeot Fiat
205 126p

Post2010-01-10, 16:14      problem z odpaleniem renault 19 1.9d na zimnym silniku Odpowiedz z cytatem
zapowietrza sie gdzies. Sprawdz przewody.

Forum samochodowe » Renault forum » problem z odpaleniem renault 19 1.9d na zimnym silniku
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: