2008-01-17, 13:51 Problem z skrzynia automat w 190
Mam problem.
Kupiłem niedawno wymarzonego mercedesa 190 e 2 litry automat.
Jednak me szczęście nie trwało długo. Pomimo dbania o mego misia spsuł się i musiałem go holować do kumpla na kanał. Tam naprawiliśmy usterkę i wymyliśmy silnik kwasem i wodą pod ciśnieniem.
I wtedy po akcji czyścik przestała działać skrzynia biegów. (podczas wyjazdu z kanału przed myciem działała) Wepchnęliśmy go na kanał i po uruchomieniu silnika szukaliśmy usterki. Po kilku minutach odpalania padły wszelakie prądy. Nawet Alarm. Po konsultacjach z elektrykiem naprawiliśmy elektrownie ale biegów nadal niemaL..... Dajcie jakąś diagnozę. Jedni mówią, że to popychacze, zapadki ze to od wody a inni że od holowania(holowałem na N na wyłączonym silniku bo nie działał60km/h). Dodam tylko że niedawno zmieniłem w skrzyni olej na Gulf atf dextronIId czerwony(tak mi podpowiedziano w salonie bo ich ceny są obłędne) Dodam że chodziła potym tak samo i nie było problemów.
Z Góry Dzięki. Marcin
Reklamy
magister10
2008-01-17, 13:54 Problem z skrzynia automat w 190
Dostałem 2 odpowiedzi ze to kable lub komputer ale sprawdzilismy i nadal nic.....pisano terz coś o selektorze biegów ale nawet niewiem gdzie tego szukać może przyjdzie wam coś do głowy jak tu znależć te biegi?
Piter57
2008-03-30, 17:12 Problem z skrzynia automat w 190
niewiem ale jest panel elektroniczny i jesli miał wode to moze byc po nim można go uratować lutownicą ale jesli długo stał to moga być nici i trzeba drugi załozyć.Rada nie wolno myć wodą przy dzwigni zmiany.