Forum samochodowe » Mercedes forum » Problem z szyberdachem - Mercedes 190E
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Problem z szyberdachem - Mercedes 190E

Autor Wiadomość
Wojtek0709

Post2008-03-24, 19:54      Problem z szyberdachem - Mercedes 190E Odpowiedz z cytatem
Witam. Mam problem z szyberdachem w Mercedesie 190E. Jest to dach na korbę, rozsówany. Mianowiecie - korba obkręca się dookołoa. Dach nie podnosi ani nie opuszcza się. Da się go otworzyć, bo jest teraz w pozycji opuszczonej. Mam już kupiony cały szyberdach do mojego Mercedesa, ale nie wiem jak się zabrać za wymianę, i co mam w ogóle wymienić Shocked Question

Jeżeli ktoś miał taką samą usterkę, lub za się na tych sprawach, proszę bardzo o odpisanie Wink

Reklamy
lewandek Mercedes-Benz
W126 420SE

Miasto: Gorzów Wlkp.

Post2008-03-24, 21:49      Problem z szyberdachem - Mercedes 190E Odpowiedz z cytatem
Okaze sie, jak dobierzesz sie do mechanizmu. Nie wiem jak sprawa wyglada w recznym szyberdachu, ale w elektrycznym trzeba sie zaprzec i zdjac tapicerke z samego szyberdachu, wtedy jest dostep do wszystkich elementow (nie trzeba zdejmowac calej podsufitki).

Wojtek0709

Post2008-03-25, 14:30      Problem z szyberdachem - Mercedes 190E Odpowiedz z cytatem
Aha. Dziękuję bardzo.

gerri

Post2008-03-31, 20:02      Problem z szyberdachem - Mercedes 190E Odpowiedz z cytatem
Wojtek0709 napisał:
Jest to dach na korbę, rozsówany. Mianowiecie - korba obkręca się dookołoa.

Jak już, to ROZSUWANY. Chociaż nie bardzo wiem, jak to słowo przypasować do dachu w Mercedesie. Jak coś się rozsuwa - to jest podzielone na dwie części, z których jedna idzie w jedną stronę, a druga część w stronę przeciwpołożną. Rozsuwa się na przykład kurtyna w teatrze.
Poza tym Mercedes nie miał oryginalnych dachów na korbkę. Oryginalny dach mechaniczny jest zamykany i przesuwany przy pomocy takiej klamki w kształcie odwóconego "T"
Zadaję takie pytania, bo jeżeli jest to faktycznie dach rozsuwany i na korbkę - to nie jest to oryginał, i zakupiony przez Ciebie dach oryginalny nie będzie w to miejsce pasował.

Forum samochodowe » Mercedes forum » Problem z szyberdachem - Mercedes 190E
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: