Forum samochodowe » Mercedes forum » Problem ze stacyjką i kierownicą (Merc W124)
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Problem ze stacyjką i kierownicą (Merc W124)

Autor Wiadomość
madrydz

Post2010-08-17, 11:14      Problem ze stacyjką i kierownicą (Merc W124) Odpowiedz z cytatem
Witam!
Dzisiaj spotkała mnie pewna niemiłą niespodzianka. Otóż włożyłem kluczyk do stacyjki i zorientowałem się ze nie moge go przekrecic. Na domiar zlego zablokowala sie kierownica. Jest na forum kilka podobnych wątków ale w żadnym nie ma takiego problemu. Moje auto to Mercedes W124 a mój kluczyk wygląda tak: http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTY0XHpTtAX1CzJE9Ie4zfcvkUsoc8kmgTOz22R1UWd77xGTtE&t=1&usg=__Drc6cgGU-4rjX7NIfitRkgF_CMY= Prosze o jak najszybsza pomoc.

Reklamy
lukas86bb

Miasto: Bielsko-Biała

Post2010-08-17, 23:50      Problem ze stacyjką i kierownicą (Merc W124) Odpowiedz z cytatem
szukaj na forum merca, w skrócie: jeżeli po podlaniu specyfikami penetrującymi stacyjka nie ruszy zostaje ci, albo łamak w celu przekręcenia do pozycji 1, bo tylko w takiej pozycji wyjmiesz wkładkę, albo rozmontowanie całej kolumny co nie jest łatwe bo kabel od kostkielektrycznej również wychodzi po przekręceniu kluczyka w poz. 1, i zawieść do fachmana od merców, lub laweta. tak czy inaczej na forum merców masz pełno tych tematów przewałkowanych. Mietki i stacyjki to powszechny problem...Powodzenia..

mariansklasse Mercedes Smart
W220 W221 Roadster Kiedyś W140

Post2010-12-23, 09:10      Problem ze stacyjką i kierownicą (Merc W124) Odpowiedz z cytatem
W W140 To samo miałem a ile roboty żeby to naprawić... Żeby włączyć na luz musisz przekręcić kluczyk, żeby kierownice odblokować trzeba przekręcić kluczyk, żeby wyjąć kostkę to samo:) ja wydłubałem cały wkład i przekręciłem na siłę i się udało ale stacyjka do wymiany:) Nie polecam wymiany stacyjki nie wygodny dostęp i sporo roboty:/ Pozdrawiam!

Forum samochodowe » Mercedes forum » Problem ze stacyjką i kierownicą (Merc W124)
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: