Forum samochodowe » Skoda forum » Problem ze światłami stopu/kierunkowskazu/postojowych POMOCY
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Problem ze światłami stopu/kierunkowskazu/postojowych POMOCY

Autor Wiadomość
jarroQ

Post2008-03-02, 18:18      Problem ze światłami stopu/kierunkowskazu/postojowych POMOCY Odpowiedz z cytatem
Witam. W mojej Favorit 1983r coś się dzieje ze światłami. Tylna lewa lampa zwariowała. Wrzucam lewy kierunek to wszystkie żarówki migają (postojowa,kierunku i hamowania) ale nie świecą pełną mocą, tak jak by pod kierunek podłączyć 3 żarówki szeregowo. Normalnie jak na choince. Przy hamowaniu jest jeszcze fajniej. Świecą się wszystkie w lampie tylnej i w dodatku przedni lewy kierunek i boczny. Tak jak by te żarówki wszystkie szeregowo podłączone były pod stop. W dodatku gdy jest włączony kierunek lewy i naciśnie się pedał hamulca to kierunki przestają migać i palą tak jak opisałem wcześniej. Wszystko sprawdzałem, przy lampach, grzebałem i wyjmowałem płytkę z bezpiecznikami czy nie ma gdzieś spięcia, przyłącze przyczepki też rozwaliłem. NIC! Szlag człowieka trafia. Poradźcie coś. Do elektryka bym pojechał od razu ale mam nadzieję że jakoś sam to zrobię

Reklamy
lewandek Mercedes-Benz
W126 420SE

Miasto: Gorzów Wlkp.

Post2008-03-02, 22:05      Problem ze światłami stopu/kierunkowskazu/postojowych POMOCY Odpowiedz z cytatem
Mase sprawdz w lampie. Opis pasuje do typowych problemow z masa.

jarroQ

Post2008-03-04, 10:01      Problem ze światłami stopu/kierunkowskazu/postojowych POMOCY Odpowiedz z cytatem
lewandek napisał:
Mase sprawdz w lampie. Opis pasuje do typowych problemow z masa.

Wymieniłem kabel, podpiołem pod inną śrubkę (nie skorodowaną) i działa jak należySmile Dzięki wielkie za pomoc

Forum samochodowe » Skoda forum » Problem ze światłami stopu/kierunkowskazu/postojowych POMOCY
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: