Forum samochodowe » Renault forum » Problemy z odpalaniem Clio II 1,9 D
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Problemy z odpalaniem Clio II 1,9 D

Autor Wiadomość
pablo2610

Post2010-05-17, 11:33      Problemy z odpalaniem Clio II 1,9 D Odpowiedz z cytatem
Witam od jakiegos czasu mam problem z odpalaniem mojej Renówki- samochód kreci ale nie chce załąpac - po kilku zakreceniach zupełnie rozładowuje mi akumulator - tak ze musze go podłaczyc pod prostownik - zeby pózniej znowu ewentualnie próbowac odpalic. Okazuje sie ze pierwsza świeca z prawej strony na głowicy wogle nie grzeje - przewód jest ok bo podłaczałem inna swiece i grzeje. Czy ta przepalona swieca moze byc przyczyna takiego problemu z odpalaniem? i dlaczego tak szybko rozładowuje mi aku które jest nowe???
Czy jest taka możliwośc ze na ta pierwsza swiece idzie za duze napiecie i ja przepala ( to juz druga świeca którą mi przepalił) - jak to sprawdzic?? i jak naprawic

z góry dzieki za odpowiedz

Pozdr

Reklamy
burm192 Chrysler
Grand Voyager 3.3V6

Miasto: Warszawa

Post2010-05-17, 15:47      Problemy z odpalaniem Clio II 1,9 D Odpowiedz z cytatem
Ta walnięta świeca może być przyczyną rozładowywania akumulatora , poprostu robi zwarcie , a powiem więcej każde zwarcie jak to w samochodzie tak i w domu jest niebezpieczne

Forum samochodowe » Renault forum » Problemy z odpalaniem Clio II 1,9 D
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: