Forum samochodowe » Mercedes forum » Programowanie elektrycznych szyb w okularze
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Programowanie elektrycznych szyb w okularze

Autor Wiadomość
ryu

Post2007-12-07, 19:58      Programowanie elektrycznych szyb w okularze Odpowiedz z cytatem
Witam, po odłączeniu akumulatora traci mi się program do szyb elektrycznych tzn. silniczki działają tylko gdy trzymam przycisk- nie opuszczają się do końca po tym drugim dociśnięciu przycisku. Wiem, że się to programuje na tych włąśnie przyciskach, ale nie wiem jak. Czy ktoś mnie może oświecić? Jeśli ktoś posiada instrukcję obsługi do avantgardy (a może jeszcze jakąś dokumentację serwisową) to będę zobowiązany, bo posiadam ją tylko po niemiecku. Pozdrawiam

Reklamy
blackmilk

Miasto: Kępno

Post2007-12-08, 19:03      Programowanie elektrycznych szyb w okularze Odpowiedz z cytatem
po kolei zjezdzasz szyba do samego dolu trzymajac tylko i wylacznie przycisk do polowy wduszony jak juz zjedzie tak po 1-2sek slychac w drzwiach takie "pyk" pozniej jedziesz do gory (tez trzymasz do polowy przycisk) na gorze znow slychac tak po 1-2sekunach juz zamkniete "pyk" wtedy puszczasz przycisk i juz ! i po kolei z nastepnymi szybami - powodzenia - aha jak rozlaczyles aku to jeszcze jak odpalisz fure to wykrec kierownica maksymalnie w lewo a pozniej maksymalnie w prawo (programuje czujniki abs - czy cos w tym stylu)

Forum samochodowe » Mercedes forum » Programowanie elektrycznych szyb w okularze
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: