Forum samochodowe » Seat forum » przepalona zarowka w Altei
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

przepalona zarowka w Altei

Autor Wiadomość
dawi1973

Post2009-04-22, 11:22      przepalona zarowka w Altei Odpowiedz z cytatem
witam
jak to zwykle bywa gdy jezdzi sie po naszych "rownych drogach" moze bardziej niz w innych autach mam problemy z tylnym oswietleniem w Altei ale nie byl to problem az do dzis...zmienialem zarowki po 1,3zl i ok a teraz zmienilem 3 zarowki w tylnej prawej lampie i nic, nie swieci, styki wyczyszczone papierem ze az sie swieca...czy to moze byc blad kt tylko moze usunac serwis podpinajac auto pod kompa??? a moze bezpiecznik? czy mozliwe jest ze jest jeden kt odpowiada za tylko tylne prawe swiatlo?? niestety nie mam ksiazki serwisowej po polsku (spr. z Belgii) i nie wiem kt to bezpiecznik a podobno jak sie wyciagnie nie ten to moze pojawic sie blad w komputerze kt trzeba bedzie znowu kasowac w aso a nie wybieram sie tam w najblizszym czasie

macie jakies pomysly ???

dzieki
Dawi1973

Reklamy
mechanik arczan 84-24 Mercedes
Bmw 730 i Mercedes L609D Nissan Maxima 3.0 V6, Passat B5 2.8V6 SYNCRO ( NIE 4Motion )

Miasto: Bielsko-Biala

Post2009-04-22, 23:16      przepalona zarowka w Altei Odpowiedz z cytatem
cos ty taki spanikowany na te błedy...... jak nie swieci to znaczy ze nie ma pradu bo jak by masy nie było to by swiciło ale wszystko razem czyli stopy kierunki postoje wsteczne wszystko razem.... a jak nie gada stop to albo masz czujnik uwalony przy pedale hamulca albo bezpiecznik!! moze jek czysciłes to przypadkiem zwarcie zrobiłes... a tak na marginesie to lampa nie gasnie bo błąd wskoczył.... takie rzeczy nie sa diagnozowane przez komputer w aucie bo to jest jeszcze zbyt przypitywny układ i za stare auto!! w porywach moze pojawi ci sie kontrolka na zegarze ze masz nike sprawne oswietlenie albo komunikat ale nie przez błąd!!tylne oswietlenie to nie xenon zeby go moduł wyłapywał jako błąd w przypadku gdy jest wielokrotne zgasniecie badz przepalony palnik!! a wydaje mi sie ze instrukcja bezpieczników jest tam w formie obrazkowej... a jak nie to na wszelki wypadek jak tak strasznie sie boisz ASO to odłącz sobie akumulator( nie wyskoczy ci błąd jak go odepniesz) i sprawdz sobie wszystkie bezpieczniki!!a jak to nic nie pomoże to podjedz do elektryka!! a jak sie tak strasznie boisz ASO,błędów w aucie i auta to kup sobie moze rower.... tam nie ma komputera swiateł stopu itd.... aaaa i ubezpieczenia płacic nie musisz i przeglad roczny ci odpada... same plusy!! i korki omijasz i o figure dbasz Smile Smile

Forum samochodowe » Seat forum » przepalona zarowka w Altei
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: