2011-12-01, 18:11 RENAULT CLIO II 1.2 PROBLEM Z IMMOBILAJZEREM
Witam mam problem z immobilizerem nie zawsze mogę odpalić auto i czasami jest to nie możliwe.Myślałam że mogłabym wymienić tylko stacyjkę miałabym nowy klucz .Ale nie jestem pewna czy to wystarczy,trzeba chyba programować czy co nie wiem i żaden mechanik nie chce mi powiedzieć tylko twierdza że koszt całości to około 5 tys.Czy można naprawić auto taniej i czy wymian stacyjki wystarczy proszę i informację na ten temat dziękuje
Reklamy
fachowiec
2011-12-04, 20:07 RENAULT CLIO II 1.2 PROBLEM Z IMMOBILAJZEREM
potrzebny jest Ci nowy plip ,czyli czarna głowka kluczyka ,poszukaj pomocy tam gdzie dorabiaja kluczyki w aso ok.500 zł
2011-12-25, 12:43 RENAULT CLIO II 1.2 PROBLEM Z IMMOBILAJZEREM
Może wystarczy wymienić baterię w kluczyku i po problemie. Proponuje sprawdzić drugim kluczykiem czy objaw jest ten sam. Podczas wymiany baterii w kluczyku może zdarzyć się że kluczyk zapomni kodu. Wtedy należy jechac do ASO i go zaprogramować. Koszt programowania wynosi od 100 do 300 zł. Wymiana stacyjki w tym przypadku nic nie pomoże ponieważ to nie wina stacyjki a kluczyka.
madziunia217
RENAULT
CLIO
2011-12-27, 15:20 RENAULT CLIO II 1.2 PROBLEM Z IMMOBILAJZEREM
Dziękuję wszystkim za pomoc, już po problemie dorobiłam klucz i przegranie immobilizera kosztowało mnie to jedynie 160 zł.A straszono mnie kosztem dużo większym dziękuję