2011-07-26, 17:48 renault grand scenic 1,9 dci 2004
BŁAGAM O POMOC BO NIE MOGĘ SOBIE PORADZIĆ , A PROBLEM W TYM AUCIE MAM TAKI; OTÓŻ GDY AUTO JEST ZIMNE I NA ZEWNĄTRZ TEZ JEST NISKA TEMPERATURA, TO W CZASIE JAZDY, A NAJBARDZIEJ W MOMENCIE GDY JEST JAKAŚ FAŁDA NA DRODZE ( A TAKICH NA NASZYCH DROGACH NIE BRAKUJE), TO SŁYCHAĆ WÓWCZAS ODGŁOS JAKBY PRZYCIERANIA, SKROBANIA TRUDNO TO OKREŚLIC, JAKBY W PRAWYM KOLE, JEŚLI WRZUCĘ NA LUZ TO ALBO TEGO NIE SŁYCHAĆ ALBO ZNACZNIE MNIEJ, SPRAWDZIŁAM JUŻ WSZYSTKO CO MOŻLIWE, POJECHAŁAM RÓWNIEŻ NA DIAGNOSTYKĘ BO MYŚLAŁAM ŻE MOŻE COŚ Z ZAWIESZENIEM, ALE JEST WSZYSTKO W PORZADKU, DZIWNE JEST TO ZE JAK JUŻ JEST DOBRZE ROZGRZANY, LUB JEST GORACO NA ZEWNĄTRZ TO WYSTĘPUJE TO ZJAWISKO SPORADYCZNIE.
NIE WIEM CZY TOMOŻE BYĆ COŚ ZE SKRZYNIĄ CZY SILNIKIEM, PROSZĘ JEŚLI MA KTOŚ DOBRY POMYSŁ LUB MIAŁ TAKĄ PRZYPADŁOŚĆ TO PROSZĘO INFO.
JA JESTEM Z KARKOWA TO MOŻE ZNA KTOŚ JAKIEŚ SUPER MACHERA KTÓRY SIE ZAGŁĘBI W EMAT A NIE TYLKO WYCIĄGNIE KASKĘ
2011-10-25, 22:07 renault grand scenic 1,9 dci 2004
nie bardzo by ona pasowała do opisu
burm192
Chrysler
Grand Voyager 3.3V6
Miasto: Warszawa
2011-10-26, 07:21 renault grand scenic 1,9 dci 2004
wiele prostych rzeczy nie pasuje do objawów i szuka się ****do tyłka, a nagla okazuje się że to prosta sprawa, zimny samochód zimne gumy pęknięta poduszka ubytek oleju skrzypienie, jest ciepło guma robi się automatycznie bardziej elastyczna skrzypienie jest mniejsze. Po co odrazu ładować się w koszty jak to może być prosta i tania sprawa
2011-10-26, 07:51 renault grand scenic 1,9 dci 2004
masz rację, tak czasami jest. jednak opis:
TO W CZASIE JAZDY, A NAJBARDZIEJ W MOMENCIE GDY JEST JAKAŚ FAŁDA NA DRODZE
oraz
WRZUCĘ NA LUZ TO ALBO TEGO NIE SŁYCHAĆ ALBO ZNACZNIE MNIEJ
nie wskazuje na poduszkę hydrauliczną. jej uszkodzenie powoduje m.in. telepanie silnika podczas postoju.
poza tym wątek taaaaki stary, że sobie chyba autorka już poradziła.
szkoda, że nie napisała, co było przyczyną zamieszania.
burm192
Chrysler
Grand Voyager 3.3V6
Miasto: Warszawa
2011-10-26, 11:39 renault grand scenic 1,9 dci 2004
miałem dokładnie to samo odczucie że my dyskutujemy a pani monia z karkowa już dawno sprzedała scenica :p