Forum samochodowe » Renault forum » Renault Megane 1 1.9 DTi
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Renault Megane 1 1.9 DTi

Autor Wiadomość
raven181

Post2012-08-31, 08:53      Renault Megane 1 1.9 DTi Odpowiedz z cytatem
Witam jestem nowy i jeśli źle wstawiłem temat proszę o przeniesienie mianowicie mam pytanie posiadam renault Megane 1.9 dti 97 rok od 2 tygodni z dnia na dzień zaczęły mi falować obroty, a mianowicie normalnie mam stale na biegu jałowym około 10 na wskaźniku i po chwili mam 0,7 po czym po chwili znowu 10. Kiedy spadają samochód lekko zamula i przy zmianie biegów podczas wduszania sprzęgła opada do tych 0,7 natomiast gdy mam 10 i z takich obrotów rozpędzam silnik wszystko jest w porządku.
Byłem na diagnostyce mechanior stwierdzi że miałem zatkany zaworek od pompy wakum i powiedział ze powinno się poprawić jak przepali spaliny, ale nie chce mi się w to wieżyc nie było mocy zanim mi tego nie odetkał teraz już moc jako tako wróciła ale te obroty mnie irytują
Sprawę wtrysków wykluczył.
Dziury w dolocie nie mam na pewno ale co zauważyłem to kiedy roszę kablami koło termostatu obroty wracają na miejsce.
Jakie kable mogą za to odpowiadać? Kable są w peszlu i nie chciałbym wszystkich poprawiać.

Proszę o pomoc.

Reklamy
Asik

Post2013-04-18, 09:56      Renault Megane 1 1.9 DTi Odpowiedz z cytatem
Ja bym podjechał sprawdzić do innego mechanika. Jak to nic nie da mozesz wyczyscic wszystkie zlacza moze to cos da Smile

Pozdrawiam

Forum samochodowe » Renault forum » Renault Megane 1 1.9 DTi
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: