2010-10-17, 18:42 scenic II 1.9 DCI 2003 TURBINA!!!!
Mam problem z moim scenikiem. Gdy go kupilem byla zregenerowana turbinka, przez 1000km chodzilo OK. Po tym czasie, turbina się rozleciala Zmielony jeden wiatraczek i pęknięty wałek. Gwarancji nie uznali, bo stwierdzili ze albo odma leci na turbine albo cos wpadlo. Mechanik stwierdzil ze to nie odma na pewno, a raczej nic nie wpadlo bo nie bylo nic w intercoolerze. Zregenerowalem turbine jeszcze raz i podczas jazdy słysze ją. Gwizdze delikatnie i szumi, a gdy wcisne mocniej gaz szum jest bardzo glosny. Boje sie, zeby nastepnej nie zajechać. Mieliscie moze z czyms takim do czynienia? jakie moga byc przyczyny ? Auto ma przejechane 104 tys, sprowadzone z włoch
2010-10-21, 12:13 scenic II 1.9 DCI 2003 TURBINA!!!!
no to git.
jednak nowa to nowa
kamilkamilkamil
2010-10-21, 13:12 scenic II 1.9 DCI 2003 TURBINA!!!!
Tez mialem obawy co do tej regeneracji, ale zmieniłem zdanię. Z wykształcenia jestem technikiem mechanikiem i musiałem się naprawdę dokładnie wpatrzec zeby zauwazyc, ze nie jest to nowa tylko regenerowana turbosprezarka
IreneuszWol
2016-03-03, 15:34 scenic II 1.9 DCI 2003 TURBINA!!!!
Prawda, nowa to nowa. Ja nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, ale czuję jak się jeździ. Mam forda focusa i raz wymieniałem turbosprężarkę efekt był zadowalający, ale zapłaciłem dużo i musiałem zostawić samochód na noc w warsztacie. W tym samym samochodzie następnym razem gdy znowu miałem z nią problem regenerowałem ją przy pomocy -
regeneracja turbosprężarek[/url]. Załatwili sprawę bardzo szybko i sumiennie.