Forum samochodowe » Renault forum » SCENIC II tempomat działa tylko na 3 i 4 biegu
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

SCENIC II tempomat działa tylko na 3 i 4 biegu

Autor Wiadomość
Roberto

Post2009-05-06, 19:10      SCENIC II tempomat działa tylko na 3 i 4 biegu Odpowiedz z cytatem
Witam serdecznie potrzebuję pomocy!!!!!!!!!!!!
w moim Scenicu II, 2004 rok posiadam tempomat, która działa tylko na 3 i 4 biegu, jeżeli przełączę na 5 lub 6 tempomat nie działa.jeżeli naciska R lub + , - naprzemian mróga napis Cruise control z speed memory i nie można włączyć tempomatu. Speed limiter działa bez zarzutu. Co może być przyczyną tego zachowania, chcę odkreślić że w serwisie okazało się że miałem wymieniony komp. samochodu/wtrysku/ nie ma żadnych błędów ale nie wiedzą dlaczego częściowa tylko działa tempomat. dziękuję za porady

Reklamy
wladzik1

Post2009-05-06, 20:48      SCENIC II tempomat działa tylko na 3 i 4 biegu Odpowiedz z cytatem
Witaj ja też mam scenic 1.9 dci z 2004 r mój tempomat nieraz się nie włącza, trzeba wtedy aby obroty silnika były wyższe, tak mocniej dodać gazu i wtedy nacisnąć i się włącza, ogranicznik też działa za pierwszym razem zawsze może muszą być określone obroty jak się czegoś dowiesz daj znać pozdrawiam

Forum samochodowe » Renault forum » SCENIC II tempomat działa tylko na 3 i 4 biegu
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: