Forum samochodowe » Volkswagen forum » Sharan problem z turbinka
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Sharan problem z turbinka

Autor Wiadomość
kafilomza

Post2009-03-07, 21:26      Sharan problem z turbinka Odpowiedz z cytatem
Na poczatek witam wszystkich. Szukalem na forum o problemie ktory wystapil w moim aucie( tzn mam calkowity brak zalaczania sie turbinki). Na forum pisaliscie duzo o tym ze problem po zgaszeniu silnika znika, u mnie jednak sie to nie dzieje nawet po dluzszej przerwie jest tak samo dzis podlaczalem sie pod komputerek u mechaniorka w moim miescie pierw pokazalo: brak zasilania na zaworze ssacym, pozniej nieszczelnosc, a po 3razie z kolei ze przewody sa zamienione. Prosze o pomoc, dodam ze jestem laikiem w silnikach diesla wiec prosze op jak najszegolowsze wyjasnienie co mam dzialac. Dodam ze moj silnik to 1,9 TDI 110Ps. Z gory dziekuje

Reklamy
mechanik arczan 84-24 Mercedes
Bmw 730 i Mercedes L609D Nissan Maxima 3.0 V6, Passat B5 2.8V6 SYNCRO ( NIE 4Motion )

Miasto: Bielsko-Biala

Post2009-03-08, 16:09      Sharan problem z turbinka Odpowiedz z cytatem
skad jestes kolego!!?? bo jest ostatnio dosc duzo tych przypadków... jak cos to dzwon.... 880638681

kafilomza

Post2009-03-09, 08:49      Sharan problem z turbinka Odpowiedz z cytatem
No ja jak wskazuje moj login jestem z Lomzy

mechanik arczan 84-24 Mercedes
Bmw 730 i Mercedes L609D Nissan Maxima 3.0 V6, Passat B5 2.8V6 SYNCRO ( NIE 4Motion )

Miasto: Bielsko-Biala

Post2009-03-09, 10:37      Sharan problem z turbinka Odpowiedz z cytatem
aha... to troce daleko... ja jestem z Bielska-Białej... spróbuj wyeliminowac to co pokazywał komputer.... a najlepiej to jak bys miał jakiegos znajomego co ma taki silnik i popatrzył jak sa podłączone przewody podcisnienia do i z zaworu N75 a dokładniej to sie nazywa zawór regulacji ciscienia doładowania.... a jak dojdziesz ze to wszystko jest ok i i ze zawór przełozyłes z dobrego auta i dalej nic i ze czujnik cisnienia w kolektorze ssacym jest tez sprawny i jest szczelny układ dolotowy ( czyli rury łączenia itd od turbo do kolektora ssacego)i dalej nie chodzi to chyba bedzie czas zeby zajac sie juz sama turbina!! aha i sprawdz czy działa pompa podcisnienia.... to tak w skrócie ci pisze bo to jest dłłłłłłłłłłuuuuugi temat do rozwiniecia..... jak cos to dzwon wyjasnie ci co i jak tak zebys wiedział od czego zaczac.... wiesz turbo wymienic to nie problem i najprostsza linia oporu ale co wtrdy jak turbo sie wymieni a to dalej chodzic nie bedzie.... ponad 1000zł w plecy i turbo wymienione dla hecy... trzeba wpierw sprawdzic rzeczy posrednie odpowiadajace za prace turbo czyli to co napisałem wczesniej..... zawór regulacji,czujnik w kolektorze i pompe podcisnienia!!a pózniej ewentualnie elektryke i turbo...... po wymianie czujnika i zaworu jak nie bedzie poprawy przejedz sie na skasowanie błędu i zobaczysz czy cos wyjdzie.... musza byc usuniete usterki które komp.wyłapuje!!

Forum samochodowe » Volkswagen forum » Sharan problem z turbinka
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: