Forum samochodowe » Mercedes forum » SILNIK CDI W MERCEDESIE BŁAGAM O POMOC
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

SILNIK CDI W MERCEDESIE BŁAGAM O POMOC

Autor Wiadomość
copia

Post2008-03-31, 20:41      SILNIK CDI W MERCEDESIE BŁAGAM O POMOC Odpowiedz z cytatem
Witam. Mam taki problem. Chcę kupić Mercedesa klasy E W210 z silnikiem 2,2CDI o mocy 125KM. I stąd moje pytanie co to jest te CDI. Każdy z każdym mówi coś innego, jeden że to silnik z pompowtryskami, drugi że to CR (common rail), trzeci jeszcze inną wersje. A więc pomóżcie mi jak to w końcu z tym CDI. Serdeczne dzięki Laughing Laughing

Reklamy
clk 230 kompressor

Post2008-04-01, 07:05      SILNIK CDI W MERCEDESIE BŁAGAM O POMOC Odpowiedz z cytatem
CDI - silnik wysokoprężny z bezpośrednim wtryskiem paliwa i akumulatorowym systemem wtryskowym (common rail)

gelo72

Post2008-04-25, 22:12      SILNIK CDI W MERCEDESIE BŁAGAM O POMOC Odpowiedz z cytatem
silnik cdi to nic innego jak common rail direct injection co w znaczeniu na polski whttp://pl.wikipedia.org/wiki/Common-Rail_Direct_Injection a po naszemu jest to poprosty system bespośredniego wtryski paliwa (diesla) postada pompowtryskiwacze mozna zobaczyć jak dział na stronie www.dieseltechnika.pl

Forum samochodowe » Mercedes forum » SILNIK CDI W MERCEDESIE BŁAGAM O POMOC
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: