Forum samochodowe » Renault forum » Silnik P9X 3.0 DCI Espace Velsatis
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Silnik P9X 3.0 DCI Espace Velsatis

Autor Wiadomość
tomu

Post2009-04-17, 15:53      Silnik P9X 3.0 DCI Espace Velsatis Odpowiedz z cytatem
Wszyscy wiemy, co oznacza ten silnik i jakie są z nim problemy. ( Temperatura ) Wiemy również, że wada jest wynikiem błędów Renault. Moja propozycja jest następująca - Spróbujmy zmusić Renault do odpowiedzialności za to co nam pośrednio lub bezpośrednio sprzedało.

Moje Pytanie do właścicieli aut z w/w jednostką to:

Czy jesteśmy w stanie się zebrać i tak nagłośnić sprawę, aby ktoś pomógł nam się dobrać do Renault ( np TVN Turbo )

Jak wiemy przy kredytach we frankach ludzie wygrali batalie z bankami, może i nam się uda dobić swego - kupujemy Auta żeby wozić rodziny, a tym czasem umieramy ze strachu czy nie będzie trzeba ściągać auta z drogi bo P9X się nagrzał, ja osobiście po moich ostatnich przejściach, mam dość spoglądania na wskaźnik temperatury i do portfela, bo płacę za to, że Renault nie potrafi czegoś porządnie zrobić.

Co wy na to?

Sądzę, że grupa ludzi jest w stanie udowodnić w sądzie że płacimy za błędy Renault i wręczyć im rachunki do zapłacenia.

Reklamy
6Matty6

Post2009-04-18, 09:24      Silnik P9X 3.0 DCI Espace Velsatis Odpowiedz z cytatem
Tomu bardzo dobre podejście do sprawy mam nadzieje że będzie więcej chętncyh aby coś zdziałać. W następnym tygodniu właśnie mam jechać do serwisu i mają coś mi pomóc w tej sprawie ale wątpie żeby coś wymyślili.

tomu

Post2009-04-18, 10:16      Silnik P9X 3.0 DCI Espace Velsatis Odpowiedz z cytatem
Zbierz możliwie jak najwięcej informacji na piśmie, jestem umówiony z prawnikiem w następny poniedziałek. jest nas już 3 z tym samym problemem jeśli będzie 10 osób zrobimy pozew zbiorowy, jak to się robi w USA (Przykład: sprawa przeciwko Philip Moris ) Nowe prawo o pozwach zbiorowych wchodzi w życie w naszym kraju, ale musi nas być min dziesięciu.

janos506

Post2009-06-02, 17:11      Silnik P9X 3.0 DCI Espace Velsatis Odpowiedz z cytatem
[size=18]Witam!!! Wszystkich użytkowników VelSatisów a szczególnie z silnikami 3.0 dci V6!!!!!!
Jestem posiadaczem takiego modelu z 2004 roku.full wersja
W 2006 roku samochód miał wymieniony silnik przez Serwis we Francji przy przebiegu 120.000 km teraz mam 190.000km czyli silnik ma przejechane 70 tys km i nagle!!!!???? wracając z niedalekiej trasy zaświeciła się sygnalizacja STOP i temp podskoczyła nagle, oczywiście stop maska do góry i obserwuję co się k... stało ....
Po ostudzeniu przez jakieś 10 min temp zaraz spadła do właściwej i dojechałem do domu.
Co się stało ??? pytanie...myśli wiele ale która zbliżona do prawdy???
Na drugi dzień dolałem płynu i jazda .... diagnoza moja to <<po przekroczeniu 2100 obr/min temperatura szybko rośnie i po zwolnieniu do 2000 obr/min spada do właściwej temp. Następnie wywala część płynu chłodzącego na zewnątrz .
Sugerowałem się opinią że, może tuleje się opuściły, wymiana uszczelki na grubszą ale na początek diagnoza --i zrobiłem w jednym s warsztatów pod Flagą RENAULTA --
Diagnoza !!!! płyn chłodniczy w komorze spalania trzeci cylinder no ale muszę to potwierdzić jeszcze w innym warsztacie ( i tak koszty utrzymania flagowego wozu Renault ROSNĄ bo jakaś grupa niedouczonych konstruktorów coś spaprało !!!!!!! w chłodzeniu silnika .
Kończąc popieram pomysł ZBIOROWEGO POZWU RENAULTA PRZEZ TEN SILNIK tylko trzeba sprawdzić czy to Renault Polska tak traktuje swoich klientów// czy na całym Świecie Evil or Very Mad JESTEM Z WAMI WŁAŚCICIELE VELSATISÓW . CZEKAM NA PROPOZYCJE mój e-mail janos506@tlen.pl POZDRAWIAM!!!!!!!!!!

Ostatnio zmieniony przez janos506 dnia 2009-06-02, 17:14, w całości zmieniany 1 raz

tomu

Post2009-06-02, 17:22      Silnik P9X 3.0 DCI Espace Velsatis Odpowiedz z cytatem
Na całym świecie jest to samo. Przykro mi że masz kłopot. Jest nas obecnie 5 osób jeszcze 5 i można oddawać sprawę jako zbiorową. Napisałem do TVN Turbo - brak odzewu Sad

Koledzy apeluję jeszcze o zbieranie wszelkich dokumentów - rachunków - będą potrzebne.
27 b.m. spotykm się na zlocie z właścicielami renault espace mam nadzieję że uda mi się nagłośnić sprawę jeszcze bardziej - proszę was o to samo i kontakt na priv tm1@life.pl. Będziemy się musieli kiedyś spotkać lub pogadać wspólnie przez Skype aby ustalić warunki na jakich działamy i cczego dokładnie się domagamy od Renault.

tomu

Post2009-07-20, 20:05      Silnik P9X 3.0 DCI Espace Velsatis Odpowiedz z cytatem
Napisałem jeszcze raz do TVN Turbo, tym razem odzew jest Smile proszę o kopię waszych rachunków, korespondencji, opis uszkodzenia na mojego priva.
zerknijcie również tutaj http://www.espacepl.org/forum/topics23/2312.htm#33781

Zdaje się że będzie bitwa my kontra Renault. Pomóżcie bo sam nie dam rady. Tylko razem coś wywalczymy.[/quote]

tomu

Post2009-10-19, 19:58      Silnik P9X 3.0 DCI Espace Velsatis Odpowiedz z cytatem
Koledzy począwszy od dziś tj. 19.10. 2009 godz 21.15 przez tydzień w programie Turbo kamera 5 na antenie TVN będzie emitowany program o P9X. Zapraszam do odbiorników TV. i wypowiedzi po programie.

tomu

Post2009-11-06, 12:12      Silnik P9X 3.0 DCI Espace Velsatis Odpowiedz z cytatem
Złożyłem dzisiaj oficjalną reklamację telefoniczną do Renault Polska proszę żeby zinteresowani zrobili to samo.
Pod numerem telefonu: (022) 575 99 99 (022) 575 99 99

Renault ma odpowiedzieć w ciągu 14 dni.

Proszę aby każdy z nas zatelefonował i otrzymł odpowiedź, jeśli będzie to odpowiedź negatywna, czyli Renalt odmówi refundacji kosztów napraw naszych E4. Bedzie podstawa do przekazania sprawy do Rzecznika Praw Konsumentów, oraz wejścia na drogę sądową.

Forum samochodowe » Renault forum » Silnik P9X 3.0 DCI Espace Velsatis
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: