2009-04-17, 15:53 Silnik P9X 3.0 DCI Espace Velsatis
Wszyscy wiemy, co oznacza ten silnik i jakie są z nim problemy. ( Temperatura ) Wiemy również, że wada jest wynikiem błędów Renault. Moja propozycja jest następująca - Spróbujmy zmusić Renault do odpowiedzialności za to co nam pośrednio lub bezpośrednio sprzedało.
Moje Pytanie do właścicieli aut z w/w jednostką to:
Czy jesteśmy w stanie się zebrać i tak nagłośnić sprawę, aby ktoś pomógł nam się dobrać do Renault ( np TVN Turbo )
Jak wiemy przy kredytach we frankach ludzie wygrali batalie z bankami, może i nam się uda dobić swego - kupujemy Auta żeby wozić rodziny, a tym czasem umieramy ze strachu czy nie będzie trzeba ściągać auta z drogi bo P9X się nagrzał, ja osobiście po moich ostatnich przejściach, mam dość spoglądania na wskaźnik temperatury i do portfela, bo płacę za to, że Renault nie potrafi czegoś porządnie zrobić.
Co wy na to?
Sądzę, że grupa ludzi jest w stanie udowodnić w sądzie że płacimy za błędy Renault i wręczyć im rachunki do zapłacenia.
Reklamy
6Matty6
2009-04-18, 09:24 Silnik P9X 3.0 DCI Espace Velsatis
Tomu bardzo dobre podejście do sprawy mam nadzieje że będzie więcej chętncyh aby coś zdziałać. W następnym tygodniu właśnie mam jechać do serwisu i mają coś mi pomóc w tej sprawie ale wątpie żeby coś wymyślili.
tomu
2009-04-18, 10:16 Silnik P9X 3.0 DCI Espace Velsatis
Zbierz możliwie jak najwięcej informacji na piśmie, jestem umówiony z prawnikiem w następny poniedziałek. jest nas już 3 z tym samym problemem jeśli będzie 10 osób zrobimy pozew zbiorowy, jak to się robi w USA (Przykład: sprawa przeciwko Philip Moris ) Nowe prawo o pozwach zbiorowych wchodzi w życie w naszym kraju, ale musi nas być min dziesięciu.
janos506
2009-06-02, 17:11 Silnik P9X 3.0 DCI Espace Velsatis
[size=18]Witam!!! Wszystkich użytkowników VelSatisów a szczególnie z silnikami 3.0 dci V6!!!!!!
Jestem posiadaczem takiego modelu z 2004 roku.full wersja
W 2006 roku samochód miał wymieniony silnik przez Serwis we Francji przy przebiegu 120.000 km teraz mam 190.000km czyli silnik ma przejechane 70 tys km i nagle!!!!???? wracając z niedalekiej trasy zaświeciła się sygnalizacja STOP i temp podskoczyła nagle, oczywiście stop maska do góry i obserwuję co się k... stało ....
Po ostudzeniu przez jakieś 10 min temp zaraz spadła do właściwej i dojechałem do domu.
Co się stało ??? pytanie...myśli wiele ale która zbliżona do prawdy???
Na drugi dzień dolałem płynu i jazda .... diagnoza moja to <<po przekroczeniu 2100 obr/min temperatura szybko rośnie i po zwolnieniu do 2000 obr/min spada do właściwej temp. Następnie wywala część płynu chłodzącego na zewnątrz .
Sugerowałem się opinią że, może tuleje się opuściły, wymiana uszczelki na grubszą ale na początek diagnoza --i zrobiłem w jednym s warsztatów pod Flagą RENAULTA --
Diagnoza !!!! płyn chłodniczy w komorze spalania trzeci cylinder no ale muszę to potwierdzić jeszcze w innym warsztacie ( i tak koszty utrzymania flagowego wozu Renault ROSNĄ bo jakaś grupa niedouczonych konstruktorów coś spaprało !!!!!!! w chłodzeniu silnika .
Kończąc popieram pomysł ZBIOROWEGO POZWU RENAULTA PRZEZ TEN SILNIK tylko trzeba sprawdzić czy to Renault Polska tak traktuje swoich klientów// czy na całym Świecie JESTEM Z WAMI WŁAŚCICIELE VELSATISÓW . CZEKAM NA PROPOZYCJE mój e-mail janos506@tlen.pl POZDRAWIAM!!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony przez janos506 dnia 2009-06-02, 17:14, w całości zmieniany 1 raz
tomu
2009-06-02, 17:22 Silnik P9X 3.0 DCI Espace Velsatis
Na całym świecie jest to samo. Przykro mi że masz kłopot. Jest nas obecnie 5 osób jeszcze 5 i można oddawać sprawę jako zbiorową. Napisałem do TVN Turbo - brak odzewu
Koledzy apeluję jeszcze o zbieranie wszelkich dokumentów - rachunków - będą potrzebne.
27 b.m. spotykm się na zlocie z właścicielami renault espace mam nadzieję że uda mi się nagłośnić sprawę jeszcze bardziej - proszę was o to samo i kontakt na priv tm1@life.pl. Będziemy się musieli kiedyś spotkać lub pogadać wspólnie przez Skype aby ustalić warunki na jakich działamy i cczego dokładnie się domagamy od Renault.
tomu
2009-07-20, 20:05 Silnik P9X 3.0 DCI Espace Velsatis
Napisałem jeszcze raz do TVN Turbo, tym razem odzew jest proszę o kopię waszych rachunków, korespondencji, opis uszkodzenia na mojego priva.
zerknijcie również tutaj http://www.espacepl.org/forum/topics23/2312.htm#33781
Zdaje się że będzie bitwa my kontra Renault. Pomóżcie bo sam nie dam rady. Tylko razem coś wywalczymy.[/quote]
tomu
2009-10-19, 19:58 Silnik P9X 3.0 DCI Espace Velsatis
Koledzy począwszy od dziś tj. 19.10. 2009 godz 21.15 przez tydzień w programie Turbo kamera 5 na antenie TVN będzie emitowany program o P9X. Zapraszam do odbiorników TV. i wypowiedzi po programie.
tomu
2009-11-06, 12:12 Silnik P9X 3.0 DCI Espace Velsatis
Złożyłem dzisiaj oficjalną reklamację telefoniczną do Renault Polska proszę żeby zinteresowani zrobili to samo.
Pod numerem telefonu: (022) 575 99 99 (022) 575 99 99
Renault ma odpowiedzieć w ciągu 14 dni.
Proszę aby każdy z nas zatelefonował i otrzymł odpowiedź, jeśli będzie to odpowiedź negatywna, czyli Renalt odmówi refundacji kosztów napraw naszych E4. Bedzie podstawa do przekazania sprawy do Rzecznika Praw Konsumentów, oraz wejścia na drogę sądową.