Ta strona wykorzystuje "pliki cookie" zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji o celu ich wykorzystania i możliwości zmiany ustawień cookie znajdziesz w naszej Polityce prywatnościNie pokazuj
Forum samochodowe » Skoda forum » Skoda 120L Jak wyklepać drzwi ?
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Skoda 120L Jak wyklepać drzwi ?

Autor Wiadomość
lasic100

Post2009-12-25, 22:27      Skoda 120L Jak wyklepać drzwi ? Odpowiedz z cytatem
Witam,

Mam proste pytanie. Ostatnio ktoś wjechał w drzwi auta stojącego na parkingu i uciekł, była to skoda 120L Sad Drzwi od strony kierowcy posiadają duże wgniecenie. Mam pytanie: Jak je najlepiej wyklepać ? (samemu) ? Rozumiem że trzeba zdjąć tapicerkę, ale czy potem coś jeszcze ? Czy trzeba używać jakiegoś specjalnego, zaokrąglonego młotka ? (nie uśmiecha mi się zakup nowego). Stan drzwi przed stłuczką nie był idealny więc wystarczy jak po prostu kształt będzie taki, albo prawie taki jak przed tym incydentem i żeby raczej dużo więcej lakieru nie poodpryskiwało :]

Dodam że nie znam się na samochodach, nigdy wcześniej czegoś takiego nie robiłem, ale szybko się uczę ;p

Bardzo proszę o informacje, będę serdecznie wdzięczny. Rozważałem też zakup drzwi na szrocie, ale to chyba jeszcze bardziej trudne, zamontowanie ich na nowo i może być problem ze znalezieniem odpowiednich.

Pozdrawiam serdecznie

Reklamy
lewandek Mercedes-Benz
W126 420SE

Miasto: Gorzów Wlkp.

Post2009-12-27, 20:05      Skoda 120L Jak wyklepać drzwi ? Odpowiedz z cytatem
Jezeli to tylko wgniecenie - sprobuj postukac delikatnie, najlepiej przez jakis wiekszy kawalek drewnianego klocka. Potem przyloz ten kawalek klocka od strony lakieru i lekko klep od wewnatrz. Pamietaj, ze blacha sie rozciaga i mozesz dosc do momentu, kiedy bedzie jej wiecej niz potrzeba Smile

lasic100

Post2009-12-28, 10:31      Skoda 120L Jak wyklepać drzwi ? Odpowiedz z cytatem
Aha, a czy trudno jest zdjąć tapicerke i wszystko inne (co?) żeby dostać się do wewnętrznej strony blachy drzwi ?

edonio

Post2013-12-04, 13:55      Skoda 120L Jak wyklepać drzwi ? Odpowiedz z cytatem
Czemu po prostu nie zgłosisz się do blacharza?

Forum samochodowe » Skoda forum » Skoda 120L Jak wyklepać drzwi ?
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: