Witam kupiłem sobie jakiś miesiąc temu używaną Skodę Fabię. Rocznik 2002 przebieg 112 tys. w LPG.
Oczywiście od razu zrobiłem przegląd oto lista naprawy:
[/b]filtr pow, oleju, pyłkowy; świece; uszczelka klawiatury; łącznik stabilizatora; odboje amortyzatora tył; wymiana oleju; rozrząd + wymiana uszczelek .
Od niedawna w momencie zapłonu silnika pojawia mi się kontrolka cisnienia oleju i temperatury płynu chłodniczego. Nie wiem czy są jakieś kody do nich ale to są 3 sygnały dźwiękowe i dalej miga sama lampeczka. Samochód czasami tak jakby się dławił i muli się strasznie. Nagrałem to na filmiku:
Początkowo myślałem, ze to wina instalacji gazowej bo jeszcze tylko jej przeglądu nie zrobiłem ale po przełączeniu na benzynę problem również występował. LPG mam firmy EasyJet http://www.mgaz.pl/opisy/easyjet.htm
Następna rzecz to poziom płynu chłodniczego. Rzeczywiście zauważyłem braki ale jak uzupełniłem to lampka nie przestała migać. Zastanawiam się czego może być to wina, bo już mi się pomysły skończyły. Nawet podłączałem samochód do komputera i wynik testów był pozytywny (z wyjątkiem szalejących kontrolek temperatury na gorącym silniku wskazywały ok 60stopni a powinno być ok 90 - czujnik temperatury został wymieniony).
Jeśli ktoś mógłby mi pomóc w moim problemie, byłbym bardzo wdzięczny.