Forum samochodowe » Skoda forum » Skoda octavia nie odpala
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Skoda octavia nie odpala

Autor Wiadomość
jthomas

Post2009-02-07, 18:05      Skoda octavia nie odpala Odpowiedz z cytatem
Witam, jestem posiadaczem octavi 98 rok 1,6 100 koni przebieg 300000km. Mam problem ponieważ auto nie chce odpalić. podczas kręcenia rozrusznikiem miga kontrolka od oleju. Olej sprawdzałem i jest wszystko w porządku. Kiedy ostatni raz udało mi się ją odpalić silnikiem mocno telepało, po 300 metrach jazdy straciła moc i zgasła. Kilka dni wcześniej też w trasie mi zgasła, mimo że jechałem 100km/h.
Czy te objawy wskazują na koniec życia motoru?

Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi.
Tomek[/b]

Reklamy
wladzik1

Post2009-06-04, 23:30      Skoda octavia nie odpala Odpowiedz z cytatem
JA bym stawiał bardziej na coś z elektryką sprawdź czy masz iskrę na świecach może nie ma prądu telepało silnikiem sprawdź świece może przewody od świec daj znać jak naprawisz

szybka pomoc :) audi
A6 c6

Miasto: Lublin.Plymouth

Post2009-06-05, 00:00      Skoda octavia nie odpala Odpowiedz z cytatem
To troche stary temat ale jak juz odisałes to i ja cos powiem,to nie jest wina swiec ani niczego zwiazanego z zapłonem tylko brak cisnienia oleju.
Moze byc smok zalepiony albo poprostu pompa oleju siadła moze panewki i na skutek tego hydropopychacze zrobiły sie jak h.. po sexie nic nie popchają a napewno nie zawory dlatego tak sie jthomasowi dzieje.
Ale i tak sie nigdy nie dowiemy co było tak naprawde wadliwe,bo to martwy temat.
Pozdro

Forum samochodowe » Skoda forum » Skoda octavia nie odpala
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: