Forum samochodowe » Skoda forum » Spadek mocy superb 1.9tdi
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Spadek mocy superb 1.9tdi

Autor Wiadomość
kickasss

Post2008-03-13, 13:38      Spadek mocy superb 1.9tdi Odpowiedz z cytatem
Mam 5 letniego superba z przebiegiem okolo 120 tysiecy. Jakis tydzien temu wlalem wzbogacony BP ultimate diesel - prawie caly bak. Myslalem ze lepiej dla silnika a przy okazji moze i zbierac sie bedzie przyjemniej... No i efekty:
1. moc jakby spadla... mam wrazenie, ze nie przyspiesza jak przedtem
2. przy mocniejszym przycisnieciu pojawia sie zaslona dymna dla tych co z tylu
3. za krotko chyba jeszcze zeby cos powiedziec konkretnie, ale mam wrazenie ze spalanie wieksze sie pokazuje o jakies 0,5-1l /100 km - sprawdzam w drodze do pracy przy podobnym natezeniu ruchy i takim samym dystansie..

Moze ktos pomoze? W czym problem? martwie sie bo auto kupilem poltora miesiaca temu (z pewnego zrodla, przy zakupie pelen przeglad i zero problemow) i sporo mi to psuje frajde z nowej zabawki...

Reklamy
Rysiek

Post2008-03-13, 14:02      Spadek mocy superb 1.9tdi Odpowiedz z cytatem
standardowo: paliwo, przeplywomierz, czujniki, wezyki z powietrzem, VAG i bedzie jasne

kickasss

Post2008-03-14, 09:34      Spadek mocy superb 1.9tdi Odpowiedz z cytatem
Rysiek napisał:
standardowo: paliwo, przeplywomierz, czujniki, wezyki z powietrzem, VAG i bedzie jasne

Ale mozliwe, ze to od zmiany paliwa sie cos poprzestawialo / popsulo? problem z moca odczulem praktycznie od razu po wyjechaniu ze stacji... Slyszalem tez, ze potrzeba troche czasu zeby komp sie dostosowal do innej mieszanki... jakos nie chce mi sie w to wierzyc... co myslisz?

Rysiek

Post2008-03-14, 20:11      Spadek mocy superb 1.9tdi Odpowiedz z cytatem
dobrze ze ci sie nie chce bo to bzdura

zatankuj gdzie indziej kolejny bank i zobaczysz, potem sprawdzaj po kolei

Forum samochodowe » Skoda forum » Spadek mocy superb 1.9tdi
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: