Witam mam problem, mianowicie popsuła mi się stacyjka w samochodzie Clio 1,2 2000r . kiedyś od czasu do czasu się blokowała ale po delikatnym powrocie i delikatnym ruchu dawała się szybko wyciągnąć. ostatnio dałem kluczyki znajomemu zeby zamknął i na siłę musiał obracać że aż kluczyk skrzywił;/ kluczyk juz wyprostowany ale usterka w stacyjce pozostała;/ kluczyk po zgaszeniu silnika nie chce sie obrócić do pozycji wyjściowej. ostatnio usterka coraz bardziej postępuje że nawet nie mogę w momencie gdy się zablokuje zapalić silnik, po 15/20 żmudnego próbowania udaje się wyjąć. czy mógł by mi ktoś poradzić co zrobić w tym przypadku? czy można naprawić stacyjkę?? czy kupować now a? a jeśli kupić to czy nową czy używanąi, jakie koszty i co się wiąże z wymianą stacyjki?? pozdrawiam serdecznie!
Reklamy
Easy
Hyundai
Getz
Miasto: Bardo
2010-05-19, 15:10 stacyjka clio 1,2
Jeśli masz jeden kluczyk do drzwi i stacyjki, to wymiana wiąże się z wymianą zamków we wszystkich drzwiach.
MasKa
2010-05-20, 00:14 stacyjka clio 1,2
mam dwa kluczki. mam w samochodzie centralny zamek, ale chyba wszystkie trzeba było by itak wymienic bo w kazdych drzwiach jest też zamek. lipa z tą sacyjką wyszła... sama kosztuje na allegro 155zł ale jak całą instalacje bym musiał wymieniac;/ ... myslalem o tym zeby wymienić stacyjke i samą blaszkę w kluczyku, a zostawić elektronike od centralnego zamka.