Forum samochodowe » Seat forum » Straszliwy hałas podczas rozpędzania przy 80km/h,
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Straszliwy hałas podczas rozpędzania przy 80km/h,

Autor Wiadomość
aleksandra0701

Post2009-06-22, 23:09      Straszliwy hałas podczas rozpędzania przy 80km/h, Odpowiedz z cytatem
Witajcie drodzy użytkownicy!
Mam bardzo wielki problem z moim autem (nie pierwszy i pewnie nie ostatni) Cordoba 1,8 GLX + gaz. Ostatnio zauważyłam że podczas rozpędzania się słychać straszliwy hałas gdzieś w przedniej, lewej części auta. Hałas jest porównywalny do hałasu jazdy na bardzo wysokich obrotach.Na początku myślałam że może to być łożysko koła, ale później okazało się że słychać niniejszy hałas wtedy gdy wskazówka dobija do 80km/h, a już przy 90km/h jest spokój i jedzie wydając dźwięki jak zawsze. Słychać to za każdym gdy jadę 80km/h.
BŁAGAM POMÓŻCIE BO MAM JUŻ GO DOSYĆ!!!. Co to może być??? Crying or Very sad

Reklamy
szybka pomoc :) audi
A6 c6

Miasto: Lublin.Plymouth

Post2009-06-23, 07:02      Straszliwy hałas podczas rozpędzania przy 80km/h, Odpowiedz z cytatem
Tak czy inaczej musisz odwiedzic warsztat,zeby sprawdzili zawieszenie,łozyska,opony itd.
sama sobie nie poradzisz.
Najprawdopodobniej to jest wina łozyska jest juz luz na nim i wpada w wibracje przy pewnych obrotach.

aleksandra0701

Post2009-06-23, 11:58      Straszliwy hałas podczas rozpędzania przy 80km/h, Odpowiedz z cytatem
A jak nazywa się fachowo takie łożysko, żebym mogła je kupić? Jeśli chodzi o zawieszenie to jest ok. Na tzw."szarpakach" miałam prawie 75% sprawności,a jeśli chodzi o oponę to sporo miałam z nią problemów, bo często schodziło powietrze i o wiele częściej było zdejmowane z tego powodu.
No i mam jeszcze jeden problem. Ostatnio zauważyłam, że mój prędkościomierz zwariował. Na postoju wskazuje, że jadę 90km/h, na 2-ce z kolei że jadę 60km/h. Czy może to być wina bezpiecznika, albo przekaźnika.
Chyba go zezłomuję!!! Twisted Evil
Bardzo dziękuję za pomoc!!!

Forum samochodowe » Seat forum » Straszliwy hałas podczas rozpędzania przy 80km/h,
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: