Forum samochodowe » Citroen forum » świecą się kontrolki mimo braku awarii
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

świecą się kontrolki mimo braku awarii

Autor Wiadomość
katbardaro

Post2010-11-11, 09:18      świecą się kontrolki mimo braku awarii Odpowiedz z cytatem
mam pytanko; zapalają mi się diodki kontrolne "silniczek" i po jakimś czasie "abs" byłem u elektryka i stwierdził konieczność regeneracji alternatora( co wcześniej niezależnie wykazał komputer). Jednak po naprawie alternatora w/w diodki dalej świecą choć "problem powinien ustąpić. Jeżeli mogę prosić o opinię w tej sprawie to będę wdzięczny.Pozdrawiam katbardaro

Reklamy
JacKill

Post2010-11-13, 16:48      świecą się kontrolki mimo braku awarii Odpowiedz z cytatem
Kontrolka ABS najczęściej wskazuje na zepsuty któryś z czujników ABS (przy kołach).

wormsik1234561 BMW, Renault,
E36 1,8i ; Laguna 2 FL1,9 dCi 135KM Clio 2 FL 1,5dCi 101KM Megane 2 1,9dCi 120KM

Miasto: Barkowice

Post2010-11-14, 08:06      świecą się kontrolki mimo braku awarii Odpowiedz z cytatem
Może wystarczy podłączyć komputer i usunąć błędy które występowały przed regeneracją alternatora i bedzie wszystko dobrze.

katbardaro

Post2010-11-14, 20:33      świecą się kontrolki mimo braku awarii Odpowiedz z cytatem
Czujniki wymieniałem i kontrolka świeci dalej, naprawiłem alternator.
podjadę na komp. mam nadzieję że będzie OK.Dzięki za pomoc

szybka pomoc :) audi
A6 c6

Miasto: Lublin.Plymouth

Post2010-11-15, 12:43      świecą się kontrolki mimo braku awarii Odpowiedz z cytatem
w pierwszej kolejnosci powinienes podjechac na komputer a potem wymieniac cokolwiek chyba ze masz duzo kasy.
Mi sie kiedys zaswiecała kontrolka absu silnika i kontroli trakcji a z komputera bład tylko 1 za uboga mieszanka.
Wymieniłem przeplywomierz i wszystko gra.
Wiec wymiana czujnikow na pałe to niezbyt dobry pomysł

katbardaro

Post2010-11-15, 18:54      świecą się kontrolki mimo braku awarii Odpowiedz z cytatem
przed naprawą alternatora komputer wykazał błąd alternatora, a mechanik powiedział że czeka mnie inwestycja w alternator. jednak po naprawie alternatora dalej świecą silniczek a i abs czasem się zapala - mam nadzieję że komp wykasuje błędy i będzie OK. Autko mimo przebiegu działa super wkurzają mnie tylko te diodki. Dzięki mza wszystkie podpowiedzi.

Forum samochodowe » Citroen forum » świecą się kontrolki mimo braku awarii
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: