Forum samochodowe » Audi forum » świecące kontrolki A6 2.8 30v
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

świecące kontrolki A6 2.8 30v

Autor Wiadomość
WREDLIN

Post2009-03-02, 21:39      świecące kontrolki A6 2.8 30v Odpowiedz z cytatem
Witam
Proszę o podpowiedzi bo mi już czacha dymi i nie wiem o co chodzi.
Po przekręceniu kluczyka w stacyjce zapala się ABS i kontrolka czerwona od ręcznego. Po zapaleniu silnika dołącza kontrolka ciśnienia oleju i w tym momencie nie działa obrotomierz. Zdaża się, że po przejechaniu kilkuset metrów wszystko gaśnie i wszystko chodzi ok. HELP

Reklamy
mechanik arczan 84-24 Mercedes
Bmw 730 i Mercedes L609D Nissan Maxima 3.0 V6, Passat B5 2.8V6 SYNCRO ( NIE 4Motion )

Miasto: Bielsko-Biala

Post2009-03-03, 20:46      świecące kontrolki A6 2.8 30v Odpowiedz z cytatem
nie bede ci pisac zebys bezpieczniki sprawdził bo i tak nie ma to wiekszego sensu bo pewnie sprawdzałes nie 2 ani nie 5 razy..... zdaje sobie spr.ze to moze denerwowac.... Smile tez nie lubie jak cos mi nie działa albo swieci nie to co ma swiecic.... sprawdz czy nie został zalany moduł komfortu.... nie jestem pewien ale nie wiem czy nie znajduje sie pod siedzeniem kierowcy.... mogł naciagnac wilgoci z dywaników przez zime.... takie dziwne rzeczy lubia sie dziac własnie z takiej przyczyny.. spr.czy nie ma wody albo wilgoci w dywanie pod deska bo moze cos moknie moze jakas kostka i robi przebicie do masy albo do innego obwodu i sie wszystko swieci.... albo zapal auto i ruszaj kablami kostkami pod kolumna kier.a jak nie to sprawdz pod deska po lewej str.przy dzwigni do otwierania maski jest plaskikowa duza osłona i pod nia znajduja sie wszystkie wazniejsze kostki styki i wszystko co zwiazane z elektryka..... zeby nie było rozczarowania to uprzedzam ze pisze to na przykładzie audi A4 2000rok avant ale płyta podłogowa jest chyba taka sama wiec mysle ze i umiejscowienie takich rzeczy tez sie nie zmieniło....

WREDLIN

Post2009-03-03, 21:31      świecące kontrolki A6 2.8 30v Odpowiedz z cytatem
standard, osrał się sterownik ABS

mechanik arczan 84-24 Mercedes
Bmw 730 i Mercedes L609D Nissan Maxima 3.0 V6, Passat B5 2.8V6 SYNCRO ( NIE 4Motion )

Miasto: Bielsko-Biala

Post2009-03-03, 21:49      świecące kontrolki A6 2.8 30v Odpowiedz z cytatem
szkoda ze nie napisałes ze cos sie z abs-em nie dzieje.... ze sie nie uaktywnia podczas ostrego hamowania czy cos z tych rzeczy albo ze kontrola trakcji nie działa.... czujniki abs-u robia tez za czujniki do TCS wiec jak ABS nie aktywny to TCS tez stoi(nie działa) Smile

WREDLIN

Post2009-03-05, 09:25      świecące kontrolki A6 2.8 30v Odpowiedz z cytatem
Efektem jest świecąca się kontrolka ABS na stałe i mrugający wykrzyknik ( tarcz i klocki - nowe ).
Po zapaleniu silnika nie działa obrotomierz i zaczyna mrugać kontrolka ciśnienia oleju.Choć czasami się zdarzało że samoistnie ginęło i wtrdy wszystko normalnie działało.
A i najważniesze brak możliwości wejścia w inne sterowniki w komputerze. Coś nas tknęło by odpiąć sterownik od abs. No i tak jak myslałem po odpięciu sterownika wszedł we wszystkie inne sterowniki w aucie.
A potem na zapalnonych zegarach zalczelismy sprawdzać kość do sterownika tam jest wszystko oki. Wieć zaczeliśmy przyciskać delikatnie plastikową obudowę sterownika i kontrolki gasły. Po diagnozie.

Forum samochodowe » Audi forum » świecące kontrolki A6 2.8 30v
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: