Witam.
Mam problem z moim mietkiem 2.0 diesel z automatyczną skrzynią biegów. Sprawa wygląda w następujący sposób. Po przełożeniu dźwigni zmiany biegów na R samochod drzy jak szalony przez 2-3 sekundy. Wał i tylni most cały się trzęsie tak jakby nie mógł wrzucić biegu. Po upływie tych 3 sekund bieg wskakuje i auto normalnie cofa do tyłu. Przy wrzucaniu D tego problemu nie ma, auto przyspiesza i zmienia biegi perfekcyjnie. Dodam jeszcze, że wyczytałem kiedyś o lince gazu w tych modelach mercedesow. Do tej linki jest dołączona linka ze skrzyni biegów. Kiedy naciągnąłem tą linke i wrzuciłem R wtedy samochód zachowywał się normalnie jednak zle zmieniał przełożenia i np na 2 biegu strasznie wył silnik a auto i tak nie zmieniało biegu. Mechanik powiedział, że prawdopodobnie jest jakis element w skrzyni który przy wrzucaniu wstecznego wypycha tą linkę tak jakbym ją naciągnął a po wrzuceniu D linka wraca na swoje miejsce i ten właśnie element mógł się zepsuć. Jednak mechanik mówi, że nie zna sie na tyle na tych skrzyniach i nie może niczego stwierdzić na pewno. Proszę o pomoc ! Mercedes 190 D 2.0 automat 1985 r 500 tys. przebiegu[/b]
|