Forum samochodowe » Volkswagen forum » Touran i podgrzewacz spryskiwaczy - czy to możliwe?
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Touran i podgrzewacz spryskiwaczy - czy to możliwe?

Autor Wiadomość
iwi

Post2009-03-08, 03:09      Touran i podgrzewacz spryskiwaczy - czy to możliwe? Odpowiedz z cytatem
Witam Wszystkich.
Kupiłem pół roku temu Tourana rocznego z silnikiem tdi. Ostatnio zauważyłem, że po zakończeniu jazdy w okolicach prawego nadkola coś śmierdzi spaloną ropą oraz pracuje tam jakiś silnik. Dzwoniłem do serwisu VW (samochód jeszcze na gwarancji), gdzie dowiedziałem się, że to jest podgrzewacz spryskiwaczy.
Pytanie do Was - czy to jest możliwe? Czy w serwisie powiedzieli prawdę? Bo wczoraj było powyżej 6 stopni a i tak ten podgrzewacz się włączał (jeśli to podgrzwacz)
z góry dzięki za odpowiedzi

Reklamy
lewandek Mercedes-Benz
W126 420SE

Miasto: Gorzów Wlkp.

Post2009-03-08, 16:00      Touran i podgrzewacz spryskiwaczy - czy to możliwe? Odpowiedz z cytatem
Opis pasuje idealnie do Webasto.

iwi

Post2009-03-08, 21:41      Touran i podgrzewacz spryskiwaczy - czy to możliwe? Odpowiedz z cytatem
a czy to normalne ze w czasie jazdy to chodzi? w opisie w instrukcji jest napisane, ze po zatrzymaniu webasto musi jeszcze wypalic paliwo - czy to znaczy ze w czasie jazdy chodzi webasto

lewandek Mercedes-Benz
W126 420SE

Miasto: Gorzów Wlkp.

Post2009-03-08, 21:52      Touran i podgrzewacz spryskiwaczy - czy to możliwe? Odpowiedz z cytatem
Zaleznie od potrzeb i zaprogramowania. W kazdym razie przy temperaturze silnika 90C raczej nie powinno pracowac.

Forum samochodowe » Volkswagen forum » Touran i podgrzewacz spryskiwaczy - czy to możliwe?
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: