Forum samochodowe » Skoda forum » trzęsienie i głośna praca silnika
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

trzęsienie i głośna praca silnika

Autor Wiadomość
zziajany

Post2009-06-12, 08:32      trzęsienie i głośna praca silnika Odpowiedz z cytatem
W mojej Fabii Combii 1,4 z 2001 r.na wolnych obrotach silnik się trzęsie jakby miał za chwilę wyskoczyć choć obroty nie" falują" , przy szybszych, po prostu głośno chodzi, czuję się się jak w autobusie. Na w Jeden z mechaników zaproponował wymianę modułu zapłonowego i...nic. Po diagnostyce, choć błędów nie wykazało, zaproponowano wymianę czujnika ciśnienia w kolektorze ssącym. Co o tym myślicie?
Aha, dodam jeszcze, że spalanie jest wyższe niż zwykle,

Reklamy
szybka pomoc :) audi
A6 c6

Miasto: Lublin.Plymouth

Post2009-06-12, 21:37      trzęsienie i głośna praca silnika Odpowiedz z cytatem
A jak sie trzesie to ile ma obrotów?
Od kiedy to sie dzieje?
Zanim odpowiesz to ja rodziłbym sprawdzic rozrzad po jak podejrzewam to masz 16v z dwoma wałkami i 2 paski rozrzadu mozliwe ze cos sie przestawiło.
Nie pamietam jaki to był samochód ale miał ten własnie silnik i ten ,alutki pasek sie rozleciał chyba nawet zawory pogieło.
A wiec polecam sprawdzenie rozrzadu(potrzebne sa blokady do tego silnika) i sprawdz kompresje.

zziajany

Post2009-06-15, 08:07      trzęsienie i głośna praca silnika Odpowiedz z cytatem
obroty są prawidłowe. przy ciepłym silniku około 800. Rozrząd miałem niedawno wymieniany, a trzęsło już przed wymianą. Jadę dzisiaj do kolejnego mechanika na diagnostykę, ten w rozmowie przez telefon mówił, ze musi badanie na komputerze wykazać jakieś błędy -poinformuję o wynikach.

Forum samochodowe » Skoda forum » trzęsienie i głośna praca silnika
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: