Forum samochodowe » Volkswagen forum » ubytek płynu przez korek w vw sharan
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

ubytek płynu przez korek w vw sharan

Autor Wiadomość
rodamian

Post2009-08-26, 01:36      ubytek płynu przez korek w vw sharan Odpowiedz z cytatem
Witam wszystkich.Posiadam vw sharana 1,9tdi.Bardzo proszę o pomoc,gdyż mój sharan systematycznie wyrzuca mi płyn przez korek(zawór)-jakieś 0,5l na 100km przy normalnej jeżdzie100-120km/h.Jak szybciej to troszkę więcej.Wymieniłem już trzy korki-sytuacja powtarza się.Woda do oleju się nie przedostaje,w zbiorniczku brak bombli i śladów oleju.Przejechałem już 5 tys km i jest cały czs to samo(nie pogarsza się).Mechanicy rozkładają ręce.Poradżcie co robić-może ktoś miał podobny przypadek-pozdrawiam

Reklamy
mechanik arczan 84-24 Mercedes
Bmw 730 i Mercedes L609D Nissan Maxima 3.0 V6, Passat B5 2.8V6 SYNCRO ( NIE 4Motion )

Miasto: Bielsko-Biala

Post2009-09-11, 23:22      ubytek płynu przez korek w vw sharan Odpowiedz z cytatem
pompa wody chodzi?? termostat sprawny?? chłodnica drozna i wydajna?? czysta z przodu?? objaw na zapowietrzajacy sie układ albo na przegrzewajacy sie silnik...... wentylatory sprawne?? jaka jest temp.właczenia sie wentylatorów....?? jestes pewien ze nie masz nigdzie zadnych wycieków??moze pompa wody juz "łapie" powietrze bo jest wyjebana i zapowietrza sie układ a układ jak jest zapowietrzony to pompa obiegu nie zrobi..... a jak obiegu nie bedzie to płyn zacznie sie gotowac i zacznie go wybijac do zbiorniczka i wylewac sie zacznie przez zawór w korku..... czyli powracamy do tematu wycieków i zapowietrzonego układu i braku obiegu lub słabej wydajnosci odprowadzenia ciepła przez chłodnice!! proste jak parasol!!

Forum samochodowe » Volkswagen forum » ubytek płynu przez korek w vw sharan
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: