Forum samochodowe » Skoda forum » Uwaga na salon Skody w Kielcach
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Uwaga na salon Skody w Kielcach

Autor Wiadomość
fascynat

Post2010-02-02, 11:34      Uwaga na salon Skody w Kielcach Odpowiedz z cytatem
Uwaga na salon Skody w Kielcach.

Mam nową Skodę Octavię II, rok 2009 - maj, 1,8 TSI, autko super, wersja Elegance, zakupiłem ja w Krakowie, dużo lepsze ceny niż w Kielcach. W ostatnich dniach zauważyłem zaparowane tylne światła, skroplona woda na białej części tylnich świateł. Zadzwoniłem do serwisu w Kielcach i umówiłem się na konkretną godzinę. Człowiek , który dokonał oględzin nie miał żadnych uwag, sprawa była oczywista, światła do wymiany, poszedł sprawdzić czy są na stanie magazynowym, po chwili przyszedł i powiedział , że muszą zamówić. I wszystko byłoby super gdyby ... nie specjalista d/s gwarancji. Musiałem poczekać na jeszcze jego espertyzę, więc stojąc 40 minut przy aucie, na terenie warszatu - nie salonu, czekałem a on za szklaną ścianką upajał się rozmową ze swoim znajomym - klientem. Po 25 minutach poszedłem jeszcze raz do tego gościa, który jako pierwszy mnie przyjął i zapytałem czy to oby na pewno ten facet jest tym specjalistą, odparł, że tak. Więc grzecznie zapłukałem do szklanego pomieszczenia , wszedłem i zapytałem czy poświęci mi 3 minuty bo sparawa praktycznie jest przesądzona - usłyszałem, żebym nie przeszkadzał bo tylko przedłużam i jak skończy z klienetem to podejdzie. Czekałem kolejne 10 minut. Po jakimś czasie doszedł do auta , spojarzał na obramówki tablicy rejestacyjnej a tu dane salonu krakowskiego, coś stęknął pod nosem na temat Krakowa i powiedział, że światła nie wymieni , że wszystkie skody o tej porze roku tak mają, odparłem , że ja sam mam dwie ( drugą kupiłem w listopadzie, tez w Krakowie ) i w tej drugiej nic takiego nie ma miejsca, poza tym pierwsze słyszę o wpływie teperaturu zimą na światła, jakieś skoki temperatur.Potem zapytał mnie czy auto jest garażowane, odpowiedziałem twierdząco i facet zafundował mi 3 minutwoą przemowę na temat garażu , w tkórym jest plus temparatura i srogą zimą. Niestety teoria legła w gruzach gdy dokończyłem swoją myśl, iż mam garaż blaszany, cały dziurawy zresztą. Specjalista d/s gwarancji uparł się , że nie wymieni, zapytał wprost dlaczego, wiecie co odpowiedział ... bo NIE. Poprosiłem, więc go o rozwinięcie tej cudownej mysli, najlepiej na papierze - odpowiedział, że nie musi, jak na napiszę do nich oficjalne pismo , to oni się do niego ustosunkują odpowiednio. Cóż było robić, godzina po 17, z nikim mądrym nie było możliwości porozmawiać, wróciłem do domu. Dziś rano zadzwoniłem do Krakowa, przedstawiłem sprawę , w sobote jadę na wymianę, nikt mnie o nic nie pyta, usłyszłam tylko, że to nie pierwszy raz z tymi Kielcami tak jest, co powinienem jeszcze zrobić ? zasatanawiam się nad rzecznikiem praw konsumenta i oficjalnym pismem do Poznania , do siedziby .

Reklamy
Kamil_lo Audi A3&Suzuki Bandit ;P
http://www.youtube.com/watch?v=pz7zYWBxTGc

Post2013-04-13, 10:27      Uwaga na salon Skody w Kielcach Odpowiedz z cytatem
Trzeba było kupić auto w Kielcach to pewnie nie byłoby problemów z wymianą lamp. Co do szczelności obudowy lamp to dla mnie sprawa jest jasna ze lampy musiały być poprostu nieszczelne dlatego spec od kontroli jakości musi sprawdzic czy nie ma uszkodzeń mechanicznych po ewentualnym uderzeniu lub ukrytej wady fabrycznej co jest duzo trudniej sprawdzić bo trzeba by obejrzec kanały wentylacyjne, złożenie obudowy i klejone łącze oraz dekielek uszczelki.
Pozdrawiam Kamil_lo Wink

Autoswiatla_pl

Post2013-06-28, 14:06      Uwaga na salon Skody w Kielcach Odpowiedz z cytatem
W takim razie zobaczysz jak będzie wyglądała sytuacja w Krakowie,ale dziwi mnie trochę fakt,że nie chcieli tego od razu zrobić w ASO,w końcu to jedna firma i chyba jest taka możliwość. No chyba że się mylę.

Forum samochodowe » Skoda forum » Uwaga na salon Skody w Kielcach
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: