Forum samochodowe » Mercedes forum » V230 TD Moduł komfortu i centeralny zamek.
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

V230 TD Moduł komfortu i centeralny zamek.

Autor Wiadomość
saddym

Post2009-04-11, 16:18      V230 TD Moduł komfortu i centeralny zamek. Odpowiedz z cytatem
Witam. Kupiłem jakis czas temu mercedesa v230 ambiente 97r. i niedziala w nim centralny zamek a drzwi sie czasem same zatrzaskuja, zwłaszcza te kierowcy. W module komfortu jest odlaczona osatnia wtyczka (od strony drzwi) jak ja podlacze to stukaja jakies przekazniki w tymze module. Nie wiem czy w tym aucie montowano alarm ale niema po nim sladu wiec chyba nie. Pneumatyczne zawieszenie wlacza sie bezwzgledu na to czy jest kluczyk w stacyjce czy nie, wystarczy ze sie otworzy drzwi ( tak chyba niepowinno byc ?) .

Generalnie chodzi mi o to jak moge sprawic zeby centralny zamek zaczal dzialac .

Reklamy
gerri

Post2009-04-13, 11:45      V230 TD Moduł komfortu i centeralny zamek. Odpowiedz z cytatem
Uszkodzona wiązka w harmonijce łączącej drzwi kierowcy z nadwoziem.
Dzieje się to zazwyczaj po przebiegu ok.60000 km. - zależnie od tego, czy auto jeździ w trasach, czy po mieście

saddym

Post2009-04-13, 21:06      V230 TD Moduł komfortu i centeralny zamek. Odpowiedz z cytatem
A ciagle pukajace przekazniki w module ? czym to moze byc spowodowane ?

gerri

Post2009-04-15, 19:58      V230 TD Moduł komfortu i centeralny zamek. Odpowiedz z cytatem
Kable w harmonijce są najprawdopodobniej poprzełamywane. Niektóre się przerwały, a niektóre mają uszkodzoną izolację i zwierają się z innymi kablami z uszkodzoną izolacją. Stąd nieumotywowane wysterowanie przekaźników.

Forum samochodowe » Mercedes forum » V230 TD Moduł komfortu i centeralny zamek.
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: