Forum samochodowe » Volvo forum » V70 benzyna/LPG przechodzi w tryb awaryjny (!!!???)
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

V70 benzyna/LPG przechodzi w tryb awaryjny (!!!???)

Autor Wiadomość
piotr.sum

Post2009-11-08, 12:30      V70 benzyna/LPG przechodzi w tryb awaryjny (!!!???) Odpowiedz z cytatem
Mam V70 2,4Turbo z XI/2000. Instalacja gazowa od 60.000km.
Odpalam, pierwsze minuty silnik pracuje jakby nie na wszystkich cylindrach (efekt traktora) po 1-2 minutach "układa" się i pracuje równo.. Jadę 2-3km i silnik przechodzi w tryb awaryjny. Max 3000 obrotów i 25km/h. Wyłączam silnik i po 1-2 minutach włączam. Jadę 50km czasem 300km i silnik niespodziewanie przechodzi w tryb awaryjny. Wyłączam na 1-2 min i jadę dalej. Trochę kłopotliwe.

Komputer pokazywał błędy przepustnicy. Jeszcze jej nie wymieniłem, bo nie mam pewności czy to jest przyczyna. Mechanicy nie mają zgodności, a wymienić, zapłacić i mieć ten sam problem?
Mechaników było wielu:
Volvo Autocentrum Prusa na Woronoicza w Warszawie
Volvo w Chyliczkach
"stodoła" w Lesznie, ale z komputerem do Volvo.
ten ostatni stwierdził, iż spadł (jakiś) wężyk, co mogło być powodem zglaszania bledow przez komputer. Przez chwile bylo OK, ale na drugi dzien przypadlość powrocila.

Czy ktoś podpowie rozwiązanie. Może dociekliwego mechanika w okolicach Warszawy?

Reklamy
Forum samochodowe » Volvo forum » V70 benzyna/LPG przechodzi w tryb awaryjny (!!!???)
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: