Forum samochodowe » Volkswagen forum » vw lupo 1.4 16v problem z silnikiem
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

vw lupo 1.4 16v problem z silnikiem

Autor Wiadomość
gutek_

Post2009-01-18, 21:04      vw lupo 1.4 16v problem z silnikiem Odpowiedz z cytatem
witam

mam maly problem z moim lupkiem 1.4 16v z 1998.

otoz przy rozgrzanym silniku ciezko wchodzi z obrotow rzedu 1000 na wyzsze. przy wcisnieciu pedalu gazu do konca szarpie, brak mu przyspieszenia (takiego jak ma naprawde),i w okolicach 2500-3000 obrotow znow jest normalnie.

dodam jeszcze gdy silnik jest zimny to nie ma zadnych problemow.

jezeli to moze pomoc to w odpowiedzi na moje pytanie to silnik szybko przechodzi z zimnego w "normalna temperature" (okolice 80 stopni bodajze), okolo 1 sekundy.

jezeli trzymam autko na wysokich obrotach to nie ma zadnego problemu i idzie jak burza.

wymienilem olej, filtry oleju i powietrza. musze jeszcze wymienic filtr paliwa bo nie taki kupilem.

bardzo prosze o odpowiedz co sie dzieje.

Reklamy
gregorgarage

Post2009-01-19, 09:04      vw lupo 1.4 16v problem z silnikiem PILNE Odpowiedz z cytatem
mozesz miec kilka usterek, poczawszy od czujnika temperatury skonczywszy na pompie wody. Bez diagnostyki w ASO sie nie obejdzie

gutek_

Post2009-01-19, 17:45      vw lupo 1.4 16v problem z silnikiem PILNE Odpowiedz z cytatem
dzieki za odpowiedz kolego. czy moglbys poszerzyc jednak liste usterek bo napisales, ze moze byc ich kilka a wyszczegolniles tylko dwie.

rozmawialem dzisiaj z mechanikiem ktory powiedzial, ze koniecznie musze filtr paliwa wymienic. poza tym zaistniala kondycje mojego auta moze poprawic wymiana swiec.

zeby jeszcze troche rozjasnic zachowanie mojego lupka to powiem, ze gdy silnik jest rozgrzany to szczegolnie slabo silnik wchodzi na obroty przy duzych wzniesieniach/gorkach.

a z drugiej strony, wizyta w aso wiaze sie z podlaczeniem do komputerka. czy mam jechac do serwisu vw? wydaje mi sie ze skasuja mnie ja za zboze.

ile kosztuje srednio podlaczenie do komputerka, ewentualnie stwierdzenie usterki w aso.

z gory dzieki za ponowna odpowiedz.

Forum samochodowe » Volkswagen forum » vw lupo 1.4 16v problem z silnikiem
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: