Forum samochodowe » Volkswagen forum » VW SHARAN VR6 dziwny odgłos z silnika
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

VW SHARAN VR6 dziwny odgłos z silnika

Autor Wiadomość
marset1

Post2009-08-29, 21:20      VW SHARAN VR6 dziwny odgłos z silnika Odpowiedz z cytatem
Question Witam!! Mam mały problemik i może ktoś coś doradzi co to może być???
Mam pięknego VW SHARANA VR6 z gazem ale nie na sekwencji i jak silnik pracuje to jest taki odgłos od strony gażnika jakby ktoś sobie ustami robił puk puk wypuszczając poiwetrze!!! To nie jest metaliczny dźwięk, niebierze oleju, rozebrałem przepone doloty wyczyściłem odpaliłem bez przepływki na samym gaźniku tak samo!!! przepływomierz podkleślam sprawny !!! i zgłupiałem bo nadal nie znalazłem przyczyny może ktoś przerabiał podobny proble,???
Question

Reklamy
big_muflon VW
SHARAN

Post2009-08-31, 21:09      VW SHARAN VR6 dziwny odgłos z silnika Odpowiedz z cytatem
Mój VR6 bez przepływki wogule głupiał.....a pozatym gaźnik w VR6 ??!! i kto Ci założył do tego gaz bez sekwencji ??

marset1

Post2009-08-31, 22:08      VW SHARAN VR6 dziwny odgłos z silnika Odpowiedz z cytatem
Takiego już kupiłem i musze sobie z tym poradzić!!!
jak nie będzie rady to przerobie na sekwencje!!!
A jak masz takiego szaranika z silnikiem VR6 to poprosił bym dokładne zdjęcia od strony gażnika co i jak i z czym jest połączone orginalnie bo wydaje mi się że czegoś tam brakuje !!! a nie mam jak porównać z innym orginalnym bez przerubek silnikiem VR6 był bym wdzięczny !!!

big_muflon VW
SHARAN

Post2009-09-03, 05:44      VW SHARAN VR6 dziwny odgłos z silnika Odpowiedz z cytatem
moj nie ma gaźnika.....tak jak chyba cała reszta VR6 w sharanach....

szybka pomoc :) audi
A6 c6

Miasto: Lublin.Plymouth

Post2009-09-05, 11:01      VW SHARAN VR6 dziwny odgłos z silnika Odpowiedz z cytatem
zaden vr6 nie ma gaznika moze chodzi o przepustnice albo mikser .Jesli na benzynie jest wszystko OK to jednak pomysl o sekwencji

mechanik arczan 84-24 Mercedes
Bmw 730 i Mercedes L609D Nissan Maxima 3.0 V6, Passat B5 2.8V6 SYNCRO ( NIE 4Motion )

Miasto: Bielsko-Biala

Post2009-09-11, 23:08      VW SHARAN VR6 dziwny odgłos z silnika Odpowiedz z cytatem
po co tu kombinowac.... wszyscy wiemy jakie sa VR6ki..... Smile jeszcze troche i bedzie post: pomocy silnik w sharanie wydaje dziwne dzwieki.... Very Happy i nawet sekwencja nie pomoze!! he he he..... Very Happy
ehhhh...... i jeszcze TEN uparty GAŹNIK chłopu nie daje spokoju...... a moze z poloneza by pasował?? Very Happy poszukaj burbulatora pod deklem zaworowym i przestaw go o 1/4 obrotu w lewo.... powinno pomóc..... Very Happy Very Happy
a tak serio to moze masz dmuchnieta uszczelke pod kolektorem wyd.albo zawór wyd.wypalony..... spr.kompresje?? spr.czy masz dokrecone swiece??

DWI Volkswagen

Miasto: Koszalin

Post2009-10-27, 09:17      VW SHARAN VR6 dziwny odgłos z silnika Odpowiedz z cytatem
mechanik arczan 84-24 napisał:
po co tu kombinowac.... wszyscy wiemy jakie sa VR6ki..... Smile jeszcze troche i bedzie post: pomocy silnik w sharanie wydaje dziwne dzwieki.... Very Happy i nawet sekwencja nie pomoze!! he he he..... Very Happy
ehhhh...... i jeszcze TEN uparty GAŹNIK chłopu nie daje spokoju...... a moze z poloneza by pasował?? Very Happy poszukaj burbulatora pod deklem zaworowym i przestaw go o 1/4 obrotu w lewo.... powinno pomóc..... Very Happy Very Happy
a tak serio to moze masz dmuchnieta uszczelke pod kolektorem wyd.albo zawór wyd.wypalony..... spr.kompresje?? spr.czy masz dokrecone swiece??

@mechanik arczan
No jakie są?

BTW. VR na gaz?! ludzie przeciez to morderstwo dla silnika. Za kare będziesz miał wydatki Laughing

Forum samochodowe » Volkswagen forum » VW SHARAN VR6 dziwny odgłos z silnika
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: