Witam
Zastanawiam się nad zakupem auta z tematu, jest on wiekowy ale warto zasięgnąć porady i opinii, może ktoś posiadał owe auto i wypowie się na jego temat?
Mam zamiar kupić z silnikiem benzynowym, w gazie. Jakie może być jego spalanie i koszty eksploatacji?
Na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie??
zwroc uwage na to czy tylna szyba nie cieknie bo jest straszny problem z wyeliminowaniem tego nawet po wstawienu nowej lub uszczelnieniu poprostu przecieka dalej w jakim stanie jest wklad w progach na lewarek tam prawie zawsze jest korozja a czasami nawet dziury oczywiscie na szyber jezeli posiada pekaja prowadnice
a co do gazu no to ja juz sie nie wypowiadam bo sam widzisz roznie to bywa jak pisalem wczesniej posiadalem kiedys mb z gazem 2.3 i chodzil naprawde dobrze a znowu mialem 190 2.0 z nowym gaziwem i tragedia kichal prychal gasl na wolnych obrotach poprostu koszmar palil 12 l gazu
a tak pozatym to autko ok ja akurat jestem duzym zwolennikiem mercedesa i nawet jak ma jakies wady to mi to nie przeszkadza poprostu je akceptuje wiem ze tego nie zmienie
Witam:) Ja mam 190 Sportline 2.3 z gazem, jezdze nim juz od roku auto ma 19 lat i strasznie duzo kilometrow przejechanych, skrzynia jest automatyczna. Autko dobrze sie prowadzi silnik chodzi rowno sa jakies tam wycieki ale wiadomo autko ma swoje lata i przebieg. Jedyny problem jaki mam to ciezko go zapalic w zimie tzn zapalic zapali ale trzeba go rozgrzac bo gasnie po puszczeniu pedalu gazu. Szyberdach otwiera sie tylko na maxa nie mozna go uchylic pod kontem ale to sa czeste problemy w wielu modelach. Jezeli poziom plynu do chlodnicy spanie chodz troche to temperatura lubi skoczyc wyzej niz zwykle dlatego trzeba pilnowac jego poziomu. poza tym nie mam z nim zadnych problemów. Oczywiscie to jest tylko moj przyklad wiadomo ze mozesz trafic inaczej ale ja bardzo polecam. Pozdrowienia