Forum samochodowe » Renault forum » wygłuszenie w Scenic
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

wygłuszenie w Scenic

Autor Wiadomość
wladzik1

Post2008-07-15, 19:35      wygłuszenie w Scenic Odpowiedz z cytatem
Witam wszystkich mam pytanie proszę piszcie jak wasze samochody zachowują się na nierównościach czy wszystkie samochody scenic są kiepsko wygłuszone a i jak plastikowe elementy czy słychać je na nierównościach zauważyłem również że szybko ścierają się napisy z gałki zmiany biegów jestem ciekaw waszych opinii Very Happy

Reklamy
vi-tus

Miasto: Warszawa

Post2012-10-30, 21:07      wygłuszenie w Scenic Odpowiedz z cytatem
No do najcichszych to one nie należą. Sam zbieram się właśnie do wyciszenia swojego wozu, ale nie wiem czy dam radę sam:)

cartman

Post2012-11-02, 22:30      wygłuszenie w Scenic Odpowiedz z cytatem
Jeżeli nie posiadasz odpowiednich umiejętności to samodzielne branie się na wygłuszanie odradzam. Już sam dobór maty wygłuszającej może być ciężki, a reszta to już w ogóle kosmos. Jak masz trochę kasy odłożonej to lepiej zainwestuj w jakichś speców.

Asik

Post2013-04-18, 10:04      wygłuszenie w Scenic Odpowiedz z cytatem
wladzik1 napisał:
Witam wszystkich mam pytanie proszę piszcie jak wasze samochody zachowują się na nierównościach czy wszystkie samochody scenic są kiepsko wygłuszone a i jak plastikowe elementy czy słychać je na nierównościach zauważyłem również że szybko ścierają się napisy z gałki zmiany biegów jestem ciekaw waszych opinii Very Happy

Czytalem ze strasznie duzo roboty przy takim wygłuszaniu ale efekty sa nawet niezle Smile wiec jak masz duzo czasu i checi to do roboty Smile Jak sie zdecydujesz napisz co z tego wyszlo Smile

vette Mercedes
SL500 r129

Post2013-04-26, 09:04      wygłuszenie w Scenic Odpowiedz z cytatem
Producenci poza topowymi modelami przewaznie oszczedzaja na wygluszeniu i w prawie kazdym aucie przyniesie to wymierne efekty. Nie jest to wybitnie skomplikowane ale trzeba wykazac sie cierpliwoscia i dokladnoscia przy demontazu i montazu elementow. Odradzam operacje osobom, ktore samodzielnie montowaly glosniki albo szybe i potem pol roku jezdzily bez boczku na drzwiach Very Happy

A wygluszenie wykonana kazdy dobry zaklad, ktory montuje car audio.

Roman342

Post2013-05-07, 10:18      wygłuszenie w Scenic Odpowiedz z cytatem
Tez jestem zdania ze wygłuszanie samochodu to mega duzo pracy i nie kazdy jest w stanie zrobic to dobrze. Polecam przyoszczędzić miesiac dwa i podjechac do mechanika Smile Zostawic zaplacic i miec problem z glowy.

cartman

Post2014-11-23, 23:04      wygłuszenie w Scenic Odpowiedz z cytatem
Asik napisał:

Czytalem ze strasznie duzo roboty przy takim wygłuszaniu ale efekty sa nawet niezle Smile wiec jak masz duzo czasu i checi to do roboty Smile Jak sie zdecydujesz napisz co z tego wyszlo Smile

Zdecydowanie za dużo roboty, jak dla mnie... Dałem sobie spokój z samodzielnym wygłuszaniem i oddałem do serwisu, ale jak ktoś ma bardzo dużo wolnego czasu, to niech próbuje sam Razz

link wyciety, admin.

wallander

Post2015-02-06, 22:03      wygłuszenie w Scenic Odpowiedz z cytatem
Jeśli chodzi o wyciszenie, to sam miałem z tym ostatnio niezłe przeboje, bo wszystko chodziło mi tak, że pobudziłoby umarłego. Nie dosyć, że silnik pracował mega głośno, to jeszcze tarcie między powierzchniami metalowymi też dawało o sobie znać.

mankell

Post2015-02-20, 19:06      wygłuszenie w Scenic Odpowiedz z cytatem
A próbowaliście stosowania regeneratorów silnikowych? Po swoim przykładzie wiem, że naprawdę warto - stosuję i od tego czasu wszelkie problemy ze zbyt głośną pracą silnika ustały. Polecono mi go zresztą na warsztacie, więc zdaje się, że jest bezpieczny.

sarenbrandt

Post2015-02-24, 01:23      wygłuszenie w Scenic Odpowiedz z cytatem
regeneratorów jest cała masa, więc warto zastanowić się który dokłądnie wyubrać.

Forum samochodowe » Renault forum » wygłuszenie w Scenic
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: