Wymiana linek elektrycznego ham postojowego grandscenic 2004
Autor
Wiadomość
kurd1976
2012-11-08, 18:36 Wymiana linek elektrycznego ham postojowego grandscenic 2004
Witam
Musiałem wymięnić zapieczoną linkę ham postojowego,zdemontowałem ustrojstwo w stanie rozpiętego awaryjnie ręcznego-przez dzwignię w bagażniku.Wymieniłem linki ale po założeniu (składałem tez w opcji rozpiętej awaryjnie linki-tzn nie zatrzasnąłem zaczepu w module) zaciąga tylko jedna strona- prawa .Nie zaciąga strona której linka kończy sie w module śrubą którą wkręca silniczek.Ręczny zaciąga się cicho ,nie skrzypi nie trzeszczy ,daję się normalnie spuścić zarówno z dźwigni jak i podczas ruszania.Tylko czemu jedna strona nie zaciąga? dodam że wyświetla błąd hamulca na desce ale z tego co wiem to normalna po wymianie linek-jeszcze go nie kasowałem -to chyba nie ma wpływu na nie zaciąganie jednej strony .Będę wdzięczny za podpowiedzi bo na koniec miesiąca mam przegląd a jedno koło nie zaciąga ręcznego
2012-11-23, 12:33 Wymiana linek elektrycznego ham postojowego grandscenic 2004
Najprawdopodobniej uszkodziłeś czujnik który reguluje siłę zaciągania ręcznego. Samemu nic z tym nie zrobisz. musisz podpiąć auto pod komputer diagnostyczny.
kurd1976
2012-11-23, 14:12 Wymiana linek elektrycznego ham postojowego grandscenic 2004
Żłożylem całość jeszcze raz tym razem w pozycji zapiętego awaryjnego zwolnienie i działa