Miasto: Pleszew, wielkopolska
2009-04-11, 16:29 Wymiana oleju w silnikach Hondy Civic
Mam pytanko. Na pewno nie ja jedyny.
Honda zaleca wymianę oleju każdorazowo po przejechaniu 10 tys km lecz dotyczy to olejów półsyntetycznych prawda?? a co z pełnymi syntetykami?? Przecież nawet Fiat i Ford przy pełnych syntetykach zalecają wymianę po 20 tys km! Mam zamiar przejść na pełen syntetyk a dokładnie Castrol Magnatec i proszę forumowiczów o porady/ wypowiedzi na ten temat. Pozdrawiam wesołych świąt
Reklamy
lukas86bb
Miasto: Bielsko-Biała
2009-04-11, 17:08 Wymiana oleju w silnikach Hondy Civic
Witam przede wszystkim należy dobrze się zastanowić z przejściem na pełny syntetyk skoro wcześniej pracował na półsyntetyku bo to choć nie w każdym przypadku ale zdaża się że jednostka rozszczelnia się wewnętrznie jak i zewnętrznie ale jak silnik nie ma najechane dużo to nie musi się tak stać i tak jeżeli chodzi o częstotliwość wymian w benzynie to minerał 10tyś km, półsyntetyk 15tyś km,pełny syntetyk 20tyś km. i w przypadku przeważającej jazdy w scisłym zakorkowanym mieście lub bardzo agresywnej jeżdzie zachęcam do skracania wymiany o połowę. Natomias popieram wybór castrola jest to olej wart swojej ceny.
hademar
Honda
Civic
Miasto: Pleszew, wielkopolska
2009-04-11, 17:21 Wymiana oleju w silnikach Hondy Civic
Witam dziękuję serdecznie za wypowiedź po zamieszczeniu tego posta skontaktowałem się z byłym właścicielem mojej Hondy i znalazł dokumenty z warsztatu które mówią że auto zalane jest również pełnym syntetykiem tyle że Mobil 1. Tak więc treść mojej wypowiedzi zmienia się z "mam zamiar przejść na pełen syntetyk" na mam zamiar zmienić producenta oleju:D ale nadal proszę o wypowiedzi Pozdrawiam.
szybka pomoc :)
audi
A6 c6
Miasto: Lublin.Plymouth
2009-04-11, 20:56 Wymiana oleju w silnikach Hondy Civic
A co tu wiecej pisac Lukas powiedzał juz wszystko co kazdy dobry mechanik powinien powiedziec
mechanik arczan 84-24
Mercedes
Bmw 730 i Mercedes L609D Nissan Maxima 3.0 V6, Passat B5 2.8V6 SYNCRO ( NIE 4Motion )