Witam Szanownych Forumowiczów
Jestem na etapie podejmowania decyzji o wyborze nowego samochodu. Obecnie jeżdżę XC70 D5 2006 i będę go zamieniał chyba na nowy (o ile handlowcy z Audi mnie nie przekonają). No i wymyśliłem sobie, że może warto by kupić T6. Oczywiście w żadnym salonie nie mają T6 do jazd testowych gdyż silnik ten praktycznie "nie sprzedaje się" w Polsce. Czy ktoś z Was ma może XC70 (V70) z tym silnikiem? O ile większe jest rzeczywiste spalanie niż podawane w katalogach? Rocznie przejeżdżam ok. 20k km więc mogę spokojnie rozważyć kupno T6. Poza tym jednak czym auto starsze, tym bardziej jednak słychać tego diesla i wibracje itd.
Będę wdzięczny za opinie i przemyślenia.
Pozdrawiam!
Reklamy
faktyn
2010-06-25, 19:14 XC70 T6 vs D5
Podczas spokojnej jazdy mozna zejść do 13 litrów, ale nie po bierzesz zapewne taki silnik żeby jeżdzić spokojnie. Sześciocylindrowy, doładowany silnik pod maską Volvo XC70 T6 najbardziej dziwi motocyklistów. Rzadko zdarza się, by ktoś potrafił samochodem dotrzymać im kroku przez pierwszych kilka sekund przyspieszania.
Przedstawiciel Volvo na Forum
Marsellus
Miasto: Warszawa
2010-06-28, 10:32 XC70 T6 vs D5
najlepiej będzie jak przejdziesz się do salonu Volvo oni zawsze pomagją swoim klientom i napewno odpowiedzą na wszelkie pytania
fidzi
2010-06-29, 16:45 XC70 T6 vs D5
Jeśli chodzi o Audi to Volvo w tym przypadku chyba będzie tańsze, akcje serwisowe, profity tutaj zyskujesz. I bezpieczeństwo http://www.volvocars.com/pl/top/about/values/pages/safety.aspx
------------------------------------
Przedstawiciel Volvo na Forum.