Forum samochodowe » Peugeot forum » Zacinanie się biegów, czy warsztat konieczny
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Zacinanie się biegów, czy warsztat konieczny

Autor Wiadomość
sarenbrandt

Post2015-02-24, 01:31      Zacinanie się biegów, czy warsztat konieczny Odpowiedz z cytatem
witam, od pewnego czasu bardzo kiepsko wchodzi mi trójka. reszta skrzyni na razie pracuje ok, no ale mam podejrzenia że też tylko do czasu, bo auto juz troche wiekowe. moje pytanie - czy radzicie jechać z tym na warsztat, czy próbować rozwiązać problen na własną rękę.

Reklamy
Moneymaker

Post2015-02-24, 08:22      Zacinanie się biegów, czy warsztat konieczny Odpowiedz z cytatem
Hej,

Według mnie lepiej podjechac do mechanika i sprawdzic co sie dzieje niz pozniej wymieniac cala skrzynie biegow.

Anjin

Post2015-05-16, 13:40      Zacinanie się biegów, czy warsztat konieczny Odpowiedz z cytatem
Jedź do warsztatu i wymień olej - możliwe, że jeśli to stare auto to nikt nigdy nie zmieniał oleju, który po prostu stracił swoje właściwości smarne. Skrzynia rzadko kiedy ulega zepsuciu, także nie daj się naciągnąć na pozorowaną naprawę. W Peugeotach chyba nie wchodzi do sprzyni więcej niż 2 litry oleju, zatem najlepszy z możliwych będzie kosztował max 80-90 zł (np. Fuchs Titan Sintofluid 75w80). Możesz też do świeżego oleju dodać rewitalizant XADO albo Ceramizer, ja używałem do starych aut i bardzo polecam.

Forum samochodowe » Peugeot forum » Zacinanie się biegów, czy warsztat konieczny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: