Forum samochodowe » Renault forum » Zamarznięty ręczny scenic II 2004r
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Zamarznięty ręczny scenic II 2004r

Idź do strony Poprzedni  1, 2
Autor Wiadomość
BOBIBO

Post2009-01-02, 09:07      Zamarznięty ręczny scenic II 2004r Odpowiedz z cytatem
Witam, mój Espace iV nie reaguje na wyłączenie ręcznego według zasad opisanych wyżej, mój syn wymyślił sposób trochę brutalny, ale skuteczny. Po zatrzymaniu włącza 3 bieg i zadusza silnik na hamulcu. Reszta działa normalnie. Ale chciałbym by wyłączenie ręcznego było jak u Was...Może jeszcze ktoś ma inny sposób?? Very Happy
Pozdrawiam

Reklamy
lizard76

Post2009-01-02, 10:54      Zamarznięty ręczny scenic II 2004r Odpowiedz z cytatem
Nie chce mi sie wierzyc zeby ie bylo sposobu spuszczenia recznego-zadzwon do serwisu i zapytaj jak masz zwolnic reczny po zgaszeni silnika

Telmuz2002

Post2009-01-03, 20:30      Zamarznięty ręczny scenic II 2004r Odpowiedz z cytatem
jutro sprawdeze jeszcze raz wasz sposob ale z karta w środku . Ja wogole nigdy nie wkladam karty do czytnika a wiec przy próbach tez nie wkladalem wiec moze zadziala z karta

Telmuz2002

Post2009-01-03, 20:37      Zamarznięty ręczny scenic II 2004r Odpowiedz z cytatem
nie moglem sie doczekac i poszedlem teraz Smile dziala
tylko karta musi byc w czytniku (a ja nigdy nie wyjmuje jej ze spodni ale ok warto bo nie zamarznie) Bardzo dziękuję u mnie jest tak
1 wyłączam silnik (karta w czytniku)
2 pociągam "dźwignię" i jednocześnie wciskam guzik w środku dźwigni i ...już ręcznego brak

Sajkor

Post2009-01-28, 14:38      Zamarznięty ręczny scenic II 2004r Odpowiedz z cytatem
No to Telmuzowi się udało bo koledzy w końcu wspomnieli że za rączkę trzeba pociągnąć. Opisy dobre ale nie dokładne. Po zgaszeniu silnika pozostawiasz kartę w czytniku, wrzucasz jedynkę, naciskasz przycisk start i lekko nogą na hamulec. Wtedy pojawia się zero na liczniku. Następnie ciągniesz za dźwignię hamulca ręcznego i wciskasz przycisk (hamulca ręcznego) - ten z diodą. Powinno zadziałać. Wtedy oczywiście włącza sią alarm na kompie ale po kilkunastu sekundach cichnie. Możesz wyjąć kartę i zamknąć autko a hamulec nie będzie zaciągnięty. Przy kolejnym włączaniu silnika znowu włączy się alarm na kompie, że ręczny nie zaciągnięty.

lizard76

Post2009-01-29, 10:11      Zamarznięty ręczny scenic II 2004r Odpowiedz z cytatem
Nie bardzo rozumiem po co ta gimnastyka z naciskaniem przycisku "start" Po prostu gasisz silnik,nie wyjmujesz karty wrzucasz bieg ciagniesz wajche od recznego i wciskasz guzik. Pojawienie sie zero na liczniku nie jest do niczego potrzebne.Ludzie to potrafią najprostsza rzecz skaplikowac....

BOBIBO

Post2009-02-19, 17:41      Zamarznięty ręczny scenic II 2004r Odpowiedz z cytatem
lizard76 napisał:
Nie bardzo rozumiem po co ta gimnastyka z naciskaniem przycisku "start" Po prostu gasisz silnik,nie wyjmujesz karty wrzucasz bieg ciagniesz wajche od recznego i wciskasz guzik. Pojawienie sie zero na liczniku nie jest do niczego potrzebne.Ludzie to potrafią najprostsza rzecz skaplikowac....

Jeszcze prościej nie można - wyłączasz przyciskiem silnik, pociągasz za wajchę i naciskasz przycisk z diodą w środku wajchy...to działa!!
Jestem zadowolony bo zamarza mi tył gdy na dworze jest minus 3 stopnie, masakra jak mnie to wkurza...macie może jakiś sposób?
Nadmieniam, że mam nowe klocki i przesmarowane linki. Czekam na jakąś pomoc
Pozdrawiam

Forum samochodowe » Renault forum » Zamarznięty ręczny scenic II 2004r Idź do strony Poprzedni  1, 2
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: