Forum samochodowe » Ogólnie o motoryzacji » Zmiana opon - Wasze doświadczenia
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Zmiana opon - Wasze doświadczenia

Idź do strony Poprzedni  1, 2
Autor Wiadomość
mazi88

Post2019-12-03, 22:55      Zmiana opon - Wasze doświadczenia Odpowiedz z cytatem
Maciuś napisał:
mazi88 napisał:
Maciuś napisał:
Jestem zielony, dopiero teraz nabyłem moje pierwsze własne cztery kółka , dlatego szukam info które opony wybrać? na co zwrócić uwagę?

Jest teraz łatwiej niż kiedyś ponieważ opony mają oznaczenia ułatwiające wybór. Również warto kierować się opiniami w internecie. Ja osobiście mogę polecić uniroyal bo jeździłem i się sprawdzają.

Powiedz mi jeszcze jaka maja przyczepność? To znaczy jak zachowują się na powierzchni suchej a jak na mokrej?

na mokrej nawierzchni auto prowadzi się mega pewnie. Nie jest im straszna woda. Na suchej też prowadzi się pewnie.

Reklamy
Maciuś

Post2019-12-15, 17:03      Zmiana opon - Wasze doświadczenia Odpowiedz z cytatem
Dzieki Mazzi88. Przekonałeś mnie . Zamówiłem i czekam na moje pierwsze opony Uniroyal ms 77. Umówiłem się już z mechanikiem na wymianę.

mazi88

Post2019-12-17, 22:17      Zmiana opon - Wasze doświadczenia Odpowiedz z cytatem
Maciuś napisał:
Dzieki Mazzi88. Przekonałeś mnie . Zamówiłem i czekam na moje pierwsze opony Uniroyal ms 77. Umówiłem się już z mechanikiem na wymianę.

daj znać jak będziesz po pierwszych testach. Podziel się opinią.

Maciuś

Post2020-01-08, 10:05      Zmiana opon - Wasze doświadczenia Odpowiedz z cytatem
Opony Uniroyal MS 77 , to jest TO . Wróciłem właśnie z gór , idealnie mi się prowadziło na śniegu jak i niżej na lekko oblodzonej drodze. Bieżnik głęboki doskonale przylegał do powierzchni. Jeszcze raz mazi 88 dziękuje za dokładne informacje.

mytek44

Post2020-12-10, 18:20      Zmiana opon - Wasze doświadczenia Odpowiedz z cytatem
co myślicie o oponach całorocznych?? Chyba w naszym klimacie i przy lekkich zimach się sprawdzą. Dobre opinie słyszałem o yokohama bluEarth AW21, znacie tę markę/

miron9

Post2021-04-05, 21:43      Zmiana opon - Wasze doświadczenia Odpowiedz z cytatem
Wymiana opon szczególnie w pośpiechu to nie lada wyzwanie Smile Ostatnio musiałem to zrobić, ponieważ śpieszyłem się na mecz piłki halowej Smile Niesamowita sprawa, jeśli szukacie jakiejś ciekawej zajawki na nowe hobby lub już się nią interesujecie to wejdźcie tutaj: http://pogon04.szczecin.pl/ Smile dużo ciekawych informacji!

Wincenty

Post2022-03-15, 12:24      Zmiana opon - Wasze doświadczenia Odpowiedz z cytatem
Warto wymieniać opony w odpowiednim czasie bo niedostosowanie ogumienia do panujących warunków może grozić kolizją. Sam niedawno miałem taki przypadek, kiedy kierowca na letnich oponach wjechał w mój pojazd. Na szczęście mam na niego gwarancję i podjechałem do centrum likwidacji szkód - https://www.omegatrucks.pl/centrum-likwidacji-szkod/ w moim serwisie, gdzie usunęli usterkę. W okresie zimowym na drogach trzeba zachować szczególną ostrożność, aby nie dochodziło do takich sytuacji.

Forum samochodowe » Ogólnie o motoryzacji » Zmiana opon - Wasze doświadczenia Idź do strony Poprzedni  1, 2
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: