Forum samochodowe » Peugeot forum » zimna chłodnica i przegrzewanie się silnika
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

zimna chłodnica i przegrzewanie się silnika

Autor Wiadomość
pawełg15

Post2011-08-10, 12:32      zimna chłodnica i przegrzewanie się silnika Odpowiedz z cytatem
Witam mam mały problem z 407 ostatnio rośnie mi temperatura wody wskaźnik wchodzi na czerwone pole. wyrzuciłem termostat i dalej to samo płyn gdzieś znika a chłodnica jest raz zimna a raz ciepła. poza tym płyn wyrzuca mi przez korek jak jest za wysoka temp.nie dymi mi ani na biało ani na czarno a ręka jest sucha.pomoc!!

Reklamy
lukas86bb

Miasto: Bielsko-Biała

Post2011-08-11, 23:55      zimna chłodnica i przegrzewanie się silnika Odpowiedz z cytatem
Nie musi dymić żeby to była uszczelka bądź pęknięta głowica. warto wybrać się do warsztatu na diagnozę.

Markooo

Post2012-04-15, 11:16      zimna chłodnica i przegrzewanie się silnika Odpowiedz z cytatem
Witam, miałem bardzo podobny problem, mechanik powiedział mi że sprawa jest poważna bo nie tylko wypalona uszczelka pod głowicą ale i pęknięty blok.

link wycięty, admin.

Sklepmotoryzacyjny_pl

Post2012-10-05, 13:12      zimna chłodnica i przegrzewanie się silnika Odpowiedz z cytatem
Dokładnie jak w powyższych postach,to nic innego jak pęknieta uszczelka głowicy,kolega miał identyczny problem. Pozostaje Ci udac sie do warsztatu aby naprawili.

Tamlech85

Post2013-01-25, 23:41      zimna chłodnica i przegrzewanie się silnika Odpowiedz z cytatem
Zgadzam się powinieneś jak najszybciej pojechać do mechanika, a jak kiedyś będziesz kupował płyn chłodzący to świetnie spisuje się Borygo.

MotoAutko_pl

Post2013-03-05, 20:05      zimna chłodnica i przegrzewanie się silnika Odpowiedz z cytatem
Co do tego płynu chłodzącego to opinie są raczej pozytywne,więc myślę,że jak najbardziej warto. A poza tym koniecznie daj znać jak wrócisz z warsztatu,napisz ile wyniosła Cię całość naprawy.

Forum samochodowe » Peugeot forum » zimna chłodnica i przegrzewanie się silnika
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: