Forum samochodowe » Audi forum » Głośnijsza praca silnika przy wyższej temp silnika
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Głośnijsza praca silnika przy wyższej temp silnika

Idź do strony Poprzedni  1, 2
Autor Wiadomość
SCORPI Audi A6 Avant
2,5 TDI 180 KM TipTronic

Post2008-02-10, 18:26      Głośnijsza praca silnika przy wyższej temp silnika Odpowiedz z cytatem
Rysiek napisał:
dlatego mechanicy takze sprawdzaja olej na zimnym snilu odstanym, bo na rozgrzanym jest zawyzony poziom zawsze, podstawowe prawo fizyki koledzy, czy to guma, czy olej, goracy sie rozszerza i zwieksza swoja objetosc

Rysiek nie wprowadzaj ludzi w błądSmile
Wczoraj dla testu sprawdziłem to i podtrzymuję to, co pisałem, że na zimnym silniku bez odpalenia jest go więcej na miarce, a po przejechaniu tych 10 km i odczekaniu powiedzmy 10 min jest już go mniej na bagnecie, ponieważ został rozbryzgany po całym silniku i jest tu wzięta pod uwagę rozszerzalność cieplna,(która jest minimalna) nawet nie zauważalna.

<<Temat>> Sprawdź sam i na pewno nie będzie tak jak pisałeś

Reklamy
Rysiek

Post2008-02-10, 20:43      Głośnijsza praca silnika przy wyższej temp silnika Odpowiedz z cytatem
sprawdzalem sam od 12 lat w 10 autach swoich i 150 klientow do cziptuningu i zawsze bylo tak jak mowie.

mankell

Post2015-02-06, 22:31      Głośnijsza praca silnika przy wyższej temp silnika Odpowiedz z cytatem
Miałem podobny problem i jeździłem z tym do mniej lub bardziej kompetentnych mechaników bez rezultatu. Problem ustawał na parę tygodni, ale na dłuższą metę znów wyskakiwało. Z perspektywy, polecam pomyśleć o zawrotnych kosztach naprawy wcześniej i co jakiś czas używać ceramizator - to usprawnia pracę silnika, przez co nie pracuje głośniej niż powinien.

sarenbrandt

Post2015-02-24, 01:19      Głośnijsza praca silnika przy wyższej temp silnika Odpowiedz z cytatem
popieram przedmówców, na głośno pracę silnika warto użyć regenerat.

Forum samochodowe » Audi forum » Głośnijsza praca silnika przy wyższej temp silnika Idź do strony Poprzedni  1, 2
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: