koniecznie napisz, czyli jednak mozna.. okaze sie ze jakas pierdola jeszcze i bedzie wstyd dzieki Czechom..
Reklamy
max_31
2007-08-01, 15:00 Kopcenie(czarny dym) A6 2.5 TDI
czesc.Odebrałem samochód z serwisu i jstem bardzo zadowolony.brak kopcenia.tak jak juz pisałem samochód kopcił strasznie już na wolnych obrotach nie mówiąc o jeżdzie.tydzien temu byłem w serwisie żeby go zbadali na kompie zapłaciłem za to 50zł na nasze.postaram ci się przepisać z papieru po czesku o co chodzi bo nie zabardzo sam zrozumiałem co ten czech do mnie mówi.te temp;84,7-to jest temp;oleju w silniku,75,6-to jest temp(teploty)wody z tego co zrozumiałem.Czech mi tłumaczył że obie temp;są przekroczone o 2,3 stopnie.wiec ja się go zapytałem co to ma wspólnego z kopceniem ,a on mówi że dużo.kazał mi przyjechać we wtorek to było wczoraj tak jak pisałem.teraz ci napisze po czesku co zrobili moze ty zrozumiesz.Prace;ozubeny remen vstrikov.cerp zkou+ser,następnie cidlo teplomeru d+n, następnie rizene funkce vychledavani zavad.Material:KROUZEK T. DVOJITE CIDLO TEPLOTY.nie wiem o co dokładnie chodzi ale samochód nie kopci, widocznie to jakas pierdoła.napewno wymienili mi jakiś czujnik oraz grzebali w rozrządzie i wyregulowali mieszanke paliwa.za to zapłaciłem 2871 koron to jest na nasze ok;400zł.myśle że jeżeli przepłaciłem to nie za dużo,podejrzewam że jak bym jeżdził w miescie po mechanikach to by zapłacił pięc razy więcej a samochód dalej by kopcił.ezeli mogłem ci jakos pomóc ty co napisałem to bardzo się ciesze.pozdro.naramój nr kom;512488866
RYS
2007-08-02, 15:55 Kopcenie(czarny dym) A6 2.5 TDI
Oczywiście że jestem zainteresowany, odezwij się koniecznie
pozdrawiam RYS
max_31
2007-08-04, 11:47 Kopcenie(czarny dym) A6 2.5 TDI
to co ci napisałem w ostatnim poscie to jest wszystko.odebrałem samochód z serwisu i nie kopci.
gar_ret
2007-08-06, 14:17 Kopcenie(czarny dym) A6 2.5 TDI
jezeli moge cos dodac to jak silnik kopci na czrny badz ciemno granatowy kolor to znak ze dostaje sie olej do komory spalania kolego musisz pomalu szykowac sie na remoncik silnika.przy takich objawach zaczyna spadac moc samochodu tzn.ze silnik nie ma kompresji i nie trzyma ci cisnienia a w dieslu jest ono bardzo wysokie.jezeli kopci ci na bialo wowczas do silnika dostaje sie woda i objawy sa takie same.pozdrawiam
RYS
2007-08-06, 20:43 Kopcenie(czarny dym) A6 2.5 TDI
witam,
Odebrałem w sobote samochód naprawiony. Powiem krótko - to nie to auto, chodzi jak zegarek. Robione były takie podzespoły: geometria w turbosprężarce, odpowietrzenie silnika, wymienioone wtryski ( 5 regenerowanych i sterujący nowy). Okazało sie że sterujący dodatkowo wogóle nie trzymał parametrów elektrycznych. Wiadomo że zapłaciłem niezłą sumkę poniewaz firma wstawia tylko części oryginalne , ale naprawde jestem zadowolony , samochód rusza płynnie i ma diabelne przyspieszenie. Mysle że troche polatam.
Panowie - mam jeszcze jedno pytanie teraz z dziedziny elektrycznej.Pod zamkiem od zamykania klapy komory silnika jest wyłącznik krańcowy. Zauważyłem że ( wczesniej tego nie widziałem) przewody które sa wyprowadzone ( 2 ) zostały wycięte na pewnym odcinku tak po prostu zwykłym nożykiem - moje pytanie jest takie , o co tu chodzi ? Od czego jest ten wyłącznik, co on miał sygnalizować , Jezeli ktoś podpowie to dzięki.
pozdrawiam RYS.
max_31
2007-08-07, 13:26 Kopcenie(czarny dym) A6 2.5 TDI
napisz mi co konkretnie miałeś robione i ile cie to kosztowało.CzLowiek będzie wiedział na przyszłość.Dzięki
mardow
2007-08-10, 00:28 Kopcenie(czarny dym) A6 2.5 TDI
chodzi mi o audi A6 2.5TDI - przy dodaniu gazu (wyprzedzanie itp) pojawia sie kopcenie (czarny dym) z rury wydechowej - gdzie jechac lub co zrobic zeby to zlikwidowac ,jeszcze jedno- mysle ze samochod powinien byc żwawyszy o jakies 20%-30%
Rysiek
2007-08-11, 12:44 Kopcenie(czarny dym) A6 2.5 TDI
przy ostrym dodaniu gazu ma pojawiac sie czarna chmurka w TDI, szczegolnie jesli egzemplarz ma duzo zdrowych konikow pod maska
ale z tego co mowisz, to czeka cie standardowe diagnozowania, co juz bylo tu pisane: vag, przeplywomierz, wtryski
mardow
2007-08-12, 22:58 Kopcenie(czarny dym) A6 2.5 TDI
Hehe wiecie co to było - pęknięta gumowa rura która dochodzi do turbo ,wymieniłem ,przestało kopcić ,no i samochodzik zaczął jechać
Ogólnie to super fachowcy z ASO twierdzili że to żle ustawiona pompa lub lejące wtryski ale pojechałem do (polecili mi znajomi) dobrego mechaniora który niedawno otworzył swój zakład ,diagnoza trwała 1sek. zapłaciłem 120zł(razem z całą diagnozą komputerową,tak na wszelki wypadek,kasacja błędów itp)) i po sprawie ,cieszę się że nie pojechałem do ASO bo pewnie wydałbym fortunę.
RYS
2007-08-18, 12:38 Kopcenie(czarny dym) A6 2.5 TDI
Witam, byłem na urlopie i nie odzywałem sie. Tak jak już pisałem wcześniej miałem robione takie sprawy:
- wymiana wtrysku sterującego na nowy,
- regeneracja pozostałych 5 - ciu szt,
- naprawa turbospręzarki ( geometria )
- wymiana odmy ( odpowietrzenie silnika tak to się chyba nazywa )
za wszystko zaplaciłem 3 400,00 PLN
To nie ten samochód - nie kopci, ma kopyto .
Tylko zapomniales dodac, ze gdyby nie wizyta w czeskim serwisie to dalej wymienialbys rozne czesci
seba672
2007-09-06, 17:52 --------------------------
-----------------------------
Ostatnio zmieniony przez seba672 dnia 2009-01-10, 13:19, w całości zmieniany 2 razy
Rysiek
2007-09-06, 22:50 Kopcenie(czarny dym) A6 2.5 TDI
przy przebiegu 190.000 jesli dolales specyfiku, ktory mial ci pomoc, to tylko pogorszyles sprawe bo wyczyscilo ci wszelkie nagary, ktore tak naprawde uszczelnialy ci silnik do tej pory..
co do dymienia, jesli dymisz na niebiesko to masz turbo do wymiany byc moze niestety juz
lotus
2007-11-25, 04:05 Kopcenie(czarny dym) A6 2.5 TDI
Moge rozwiazac kazdy problem z kazdym silnikiem Audi inie trzeb ajezdzic do czech. Powiem tylko tyle przeplywomierz nie ma zadnego wplywu na to czy auto kopci czy nie. Przeplwyomierz zawsze daje byt male dawki paliwa gdy jest uszkodzony. Klopo polega na czyms zupelnie innym. Gdyby cos jestem dostepny pod meilem.