Powiem tylko tyle przeplywomierz nie ma zadnego wplywu na to czy auto kopci czy nie. Przeplwyomierz zawsze daje byt male dawki paliwa gdy jest uszkodzony. Klopo polega na czyms zupelnie innym.
no tu niestety to juz calkiem przestrzeliles
owszem przy zwalonej przeplywce auto moze zaj**e kopcic, mialem tak w przypadku pewnego fiata bravo 1.9 JTD
okazalo sie, ze faktycznie dmucha juz bardzo malo, ale mylisz niewydajna uszkodzona przeplywke, z podawaniem przez nia blednych danych, moze byc tak bo tak mialem jak mowie przypadek, ze padajaca ledwo dmuchajaca przeplywka, wariowala i podawala do kompa tak bzdurne dane, ze komp lat zbyt duzo paliwa i auto kopcilo, po wyjeciu przeplywki i potem po wymianie na nowa, auto przestalo zupelnie kopcic, wiec to na 1000% byla tylko wlasnie przeplywka, naprawa trwala 3 minuty
dlatego bardzo bym cie prosil o ograniczenie w swoich teoriach slow typu "nigdy" "na pewno", "zawsze" bo mozna strzelic jak wyzej.. kula w plot
Reklamy
pioterek
2007-12-12, 01:59 Kopcenie(czarny dym) A6 2.5 TDI
heyki.
mam audziorke 2.5 rzedowke i140 km +box z boxem ma niezlego powera ale okrutnie kopci jak go przewioze na 3-4 biegu do konca. naprawde 100metrow wielkie tumany dymu:(
to pierwsze , teraz wiekszy problem od dluzszego czasu klekocze mi cos w silniku, diagnozowana byla vacum, mam nowa klekotanie nie ustalo, sprawdzone wszystko,walek,rozrzad,zawory,skrzynia,niby oki.
pare miechow wstecz to klekotanie bylo prawie nie slyszalne i bardzo rzadkie ale stopnowo zaczelo sie nasilac teraz jest juz na dzien dobrty az do konca im szybciej jade tym szybciej klekocze i w dodatku glosne jest:(
prosze kolego pomoz nie wiem co robic:((
gdybys mogl napisz na meila
pioterek5@wp.pl
Rysiek
2007-12-12, 02:18 Kopcenie(czarny dym) A6 2.5 TDI
pisalem x razy, box to shit, omijac z daleka, on nic nie modyfikuje w pracy wtryskow czy turbiny , tylko dolewa paliwa! wiec musi kopcic, a jak jest zle wyregulowany to stefan batory jak u ciebie co zrobic, wywal to gowno i zrob prawidlowy cziptuning, a bedziesz mial dopiero power, nizsze zuzycie paliwa i bez fuszerki pseudotuningu brrr
pioterek
2007-12-12, 02:34 Kopcenie(czarny dym) A6 2.5 TDI
Rysiek a co sadzisz z tym klekotaniem ? to kopcenie pol biedy, z tym ze jak odlacze boxa to autko jakby zmulone,jak 90 km
pioterek
2007-12-12, 02:37 Kopcenie(czarny dym) A6 2.5 TDI
jestem tu nowy i nie bardzo nadazam z przegladaniem wszystkiego
ale nigdzie nie potrafia mi tego naprawic .
a jest mozliwosc ze vacum pomca jest niewlasciwie zamontowana i choc hamulce mam super to dalej klek
Rysiek
2007-12-12, 12:36 Kopcenie(czarny dym) A6 2.5 TDI
tym bardziej trzeba wywalic to gowno i naprawic auto, a nie zakladac boxa na zepsute, jak uzupelnisz profil forumowy swoj o miasto to pewnie ktos ci doradzi jakis dobry zaklad
ExClusive
Volkswagen
Passat
2007-12-12, 13:12 Kopcenie(czarny dym) A6 2.5 TDI
Czasami diesel lubi puścić dymka ale jeżeli zdarza się to częśto masz coś nie tak z samochodem.
Jedz do serwisu:)
SCORPI
Audi A6 Avant
2,5 TDI 180 KM TipTronic
2008-01-14, 16:56 Kopcenie(czarny dym) A6 2.5 TDI
corrosion75 napisał:
Nigdy w zyciu nie jedz do tych H..... z Pezala. mnie skasowali 1200 i nic nie zrobili
Witam kolego no właśnie co do tej firmy mam zamiar tam pojechać na diagnostyke pompy wtryskowej 120zł kosztuje ta diagnostyka Napisz coś jescze z czym miałeś problem że do nich pojechałeś itd>
RYS
2008-03-11, 17:57 Kopcenie(czarny dym) A6 2.5 TDI
Mam zamiar pojechać n a diagnostyke silnika do firmy w Kaliszu. Firma nazywa się "Bosch Service Kalisz - Firma Samochodowa Całka", czy może ktoś powiedzieć co to za firma ?, czy warto tam jechać?
krzycho2
audi
Miasto: rzeszów
2008-03-14, 17:56 Kopcenie(czarny dym) A6 2.5 TDI
a jest mozliwosc ze vacum pomca jest niewlasciwie zamontowana i choc hamulce mam super to dalej klek.
Witam! Do kolegi Pioterka - co do montażu to tam nie ma co źle zamontować, może być coś nie tak z popychaczem co jest w głowicy. Mam ten sam problem z tą pompą, ale narazie zbieram fundusz bo nie jest tania.Ja osobiście robiłem próbę w postaci wymontowania jej wraz z popychaczem i uruchomiłem silnik i było cichutko tzn. bez klekotu.Jak byś miał inną przyczynę to napisz, pozdrawiam.
pablito79
2013-11-25, 01:10 Kopcenie(czarny dym) A6 2.5 TDI
witam
mam problem ze swoim audi a6 2.5tdi 2003 rok 163km BDG
mianowicie silnik po odpaleniu glosno chodzi, przerywa i naprawde strasznie kopci na bialo
po rozgrzaniu jest troche ciszej i mnie przerywa ale niestety kopcenie nie ustaje.
tutaj jest filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=n5O0CjBWl-E
z gory dziekuje za podpowiedzi i za pomoc.