Forum samochodowe » Peugeot forum » 307 - 2.0 HDI Problem z odpalaniem w zimne dni
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

307 - 2.0 HDI Problem z odpalaniem w zimne dni

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Autor Wiadomość
Irena

Post2015-01-07, 12:13      307 - 2.0 HDI Problem z odpalaniem w zimne dni Odpowiedz z cytatem
tomswi napisał:
Panowie jestem jeden dzień po naprawie i jest 100% lepiej, pisałem wczesniej że akumulator sprawny w 100%, a samochód dalej nie palił. Potestuję jeszcze kilka dni i napisze co zrobiłem, ale po tym jednym dniu mogę stweirdzić że chyba w tym tkwił szkopuł.

Witam , przeglądam różnego rodzaju fora bo mam ten sam problem. Posiadam Peugota 307 hdi 90 KM i też mam problem z odpalaniem. Moje pytanie czy znalazłeś rozwiązanie problemu? Wiem , że post jest z przed 5 lat ale każda podpowiedź będzie pomocna.
Pozdrawiam

Reklamy
mankell

Post2015-02-06, 22:26      307 - 2.0 HDI Problem z odpalaniem w zimne dni Odpowiedz z cytatem
A może szkopuł tkwił jednak w pracy silnika? Miałem podobny problem, na warsztacie poradzili mi potraktować go Ceramizatorem i przez dłuższy czas miałem spokój. Czasami proste rozwiązania przychodzą go głowy jako ostatnie Very Happy

sarenbrandt

Post2015-02-24, 01:28      307 - 2.0 HDI Problem z odpalaniem w zimne dni Odpowiedz z cytatem
"szkopuł" na pewno tkwi w pracy silnika i w jego nieodpowiedniej ochronie. nie trzeba być mechanikiem żeby wiedziec, ze o takicg rzeczach trzeba pomyslec wcześniej,

karel70

Post2016-10-16, 08:35      307 - 2.0 HDI Problem z odpalaniem w zimne dni Odpowiedz z cytatem
Witam!

Miałem podobny problem udało mi się zdjagnozować usterkę było to komputer silnika a dokładniej jakiś mechanizm w nim który odpowiada za uruchomienie pompy paliwa w zbiorniku.

Aby zdiagnozować czy ta usterak również was dotyczy należy wsłuchać się czy w zimne dni pompa w zbiorniku wydaje dźwięk lub po prostu podłączyć zarówkę do przewodów zasilającyh pompe w zbiorniku.

Możemy wtedy podpić inny komputer silnika [ważne aby był edc15c2 firmy bosch] i jeśli po przekręceniu stacyjki pompa sie załączy należy kupić drugi komputer [nr na drugim sterowniki powinny sie pokrywać z waszym z sterownikiem] i udać się do elektromechanika aby skopiował soft na twój nowy sterownik.

Pozdrawiam

pitero-p2

Post2018-10-27, 07:21      307 - 2.0 HDI Problem z odpalaniem w zimne dni Odpowiedz z cytatem
Witam.
Odgrzeje trochę kotleta,ale po przeszukaniu różnych wątków trafiłem tutaj.
Mam Partnera i miałem ten sam problem, jak się okazało wymiana rozrusznika na klasę 6+ to strzał w dychę.
Mam jedną uszkodzoną świecę, a mimo to silnik teraz odpala bez problemu.

Forum samochodowe » Peugeot forum » 307 - 2.0 HDI Problem z odpalaniem w zimne dni Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: