Forum samochodowe » Ekologia » Argumęty za i przeciw samochodom ekologicznym.
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Argumęty za i przeciw samochodom ekologicznym.

Idź do strony Poprzedni  1, 2
Autor Wiadomość
krav78

Post2014-05-15, 08:07      Argumęty za i przeciw samochodom ekologicznym. Odpowiedz z cytatem
Kumpel polecił mi nową Toyotę Avensis w hybrydzie. On jest zachwycony i mówi, że jest niesamowicie cicha. Chyba muszę wybrac się do salonu na jazde próbną, żeby sprawdzić jak się tym jeździ. Ma ktoś doświadczenie z tym samochodem? Czy polecacie jakiś inny w hybrydzie?

Reklamy
uśmiechnięta

Post2014-05-20, 08:59      Argumęty za i przeciw samochodom ekologicznym. Odpowiedz z cytatem
mario777 napisał:
Szukałem dobrych jakościowo samochodów o napędzie hybrydowym i polecam Toyotę. Ta marka ma szeroką gamę modeli z tym rdzajem silnika. Very Happy Zastanawiam się nad modelem, bo jest ich sporo, wiec trudna decyzja. Który polecacie?

Ja polecam Auriske bo sama nia jezdze oczywiscie z napedem hybrydowym Smile Potrzebowalam autka do co dziennej jazdy i troszke wiekszego bo musze wozic dzieciaki do zlobka i szkoly. Na pewno juz moge zauwazyc ze zurzycie paliwa jest mniejsze, autko fajnie sie prowadzi, wazne bylo przy zakupie autka aby mial spory bagaznik no i Auriska to ma. z przyjemnoscia do niej co dzien wsiadam i smigam po miescie.

monza

Post2014-05-20, 09:58      Argumęty za i przeciw samochodom ekologicznym. Odpowiedz z cytatem
mario777 napisał:
Szukałem dobrych jakościowo samochodów o napędzie hybrydowym i polecam Toyotę. Ta marka ma szeroką gamę modeli z tym rdzajem silnika. Very Happy Zastanawiam się nad modelem, bo jest ich sporo, wiec trudna decyzja. Który polecacie?

ja polecam Priusa, sama jeżdzę od paru lat. jeśli sporo jeździsz na pewno sie nie zawiedziesz.

Graweda Audi
A4

Miasto: Kraków

Post2014-06-26, 13:04      Argumęty za i przeciw samochodom ekologicznym. Odpowiedz z cytatem
Nie czytałem większości wypowiedzi - przyznaję się. Odwołam się do głównej kwestii. Moim zdaniem cała ta ekologia to wielka ściema i lobbing właśnie na rzecz takich zakupów jak tego typu auta. Przepłacać za samochód o połowę, tylko dlatego że jest niby ekologiczny, to dla mnie osobiście głupota. Za 50 000 zł, które oszczędzę na zakupie, mogę jeździć jakieś 5 lat, a może i więcej.

A środowisko? Podobno jeden wybuch wulkanu na Islandii, powoduje więcej strat niż europejski kraj przez 150 lat, więc zobaczcie jak to wygląda...

autor12

Miasto: Warszawa

Post2014-07-12, 12:33      Argumęty za i przeciw samochodom ekologicznym. Odpowiedz z cytatem
to wszystko w Polsce jeszcze raczkuje samochody ekologiczne to bardziej przyszłość dla polaków za mało rozwinięta infrastruktura stacji ładowania itd nadal dla kowalskiego najbardziej praktyczny jest silnik spalinowy na gaz ropę czy benzynę taka prawda

bartosz89

Post2014-10-07, 10:46      Argumęty za i przeciw samochodom ekologicznym. Odpowiedz z cytatem
Mimo wszystko są bardziej ekologiczne od spalinowych, zwłaszcza za granicą gdzie są elektrownie atomowe. Plus za to dużo mniejsze koszty jazdy. To nie prawda, że samochody elektryczne są drogie, bo można zakupić mniejsze tez fajne.
Po drugie w EU samochody muszą wydawać jakieś dźwięki,nawet te sztucznie emitowane, dla bezpieczeństwa pieszych.

Do minusów można zaliczyć, mniejszą uzyskiwaną prędkość, nie przejedzie się na jednym ładowaniu pół Polski, a i po drodze w Polsce nie za bardzo jest gdzie ładować.
Hybrydy to też fajne połączenie i alternatywa dla samochodów elektrycznych jak i spalinowych.

brabus

Post2014-10-07, 11:34      Argumęty za i przeciw samochodom ekologicznym. Odpowiedz z cytatem
Taa, wszystkie są fajne dopóki działają, bo pierwsza awaria może puścić właściciela z torbami.

damian78 Renault
Espace

Post2015-06-29, 15:35      Argumęty za i przeciw samochodom ekologicznym. Odpowiedz z cytatem
Jakby mnie tylko było stać - kupuję elektryczny już dziś.
Strasznie mnie już męczą te spaliny w mieście.
Jak myslicie, jak długo jeszcze trzeba czekac, żeby były dostępne dla przeciętnego kierowcy?

Forum samochodowe » Ekologia » Argumęty za i przeciw samochodom ekologicznym. Idź do strony Poprzedni  1, 2
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: